voetbalzone

Touré maakt werelddoelpunt in finale: 'Hier waren twee keepers voor nodig'

Bart Kruyt03 mrt 2014, 08:55
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2014, 08:55
Advertentie

Het mooiste doelpunt van het afgelopen weekend werd gemaakt door Yaya Touré. De middenvelder kreeg zondagmiddag de handen op elkaar in de Capital One Cup-finale tegen Sunderland, toen hij de bal uit de tweede lijn én uit stand plotseling in de bovenhoek ramde. Gustavo Poyet, coach van the Black Cats, had stiekem wel genoten van het wonderdoelpunt.

voetbalzone

Door de goal van Touré kwam Manchester City op gelijke hoogte en de ploeg van Manuel Pellegrini won de finale uiteindelijk met 3-1. "We speelden in de eerste helft erg goed, maar toen viel er opeens een bal van 45 yards in de kruising", treurde Poyet. "Misschien moet ik volgende keer twee keepers opstellen, die waren wel nodig om deze bal tegen te houden. Dit was een geweldig doelpunt. Je kan Touré alleen stoppen als je ervoor zorgt dat hij niet kan schieten."

De eerste prijs voor City is dus binnen, maar the Citizens zijn hongerig en willen meer. "We kunnen nog drie prijzen pakken en het winnen van de Capital One Cup is goed voor ons vertrouwen", zei Pellegrini, die zich vervolgens komisch versprak: "Ik houd van de druk die bij het werken bij een grote club als Manchester United hoort", zei de coach van City.

Bezig met laden …