voetbalzone

Touré tekent bij en gaat voor veertiende Premier League-seizoen

Erik van Dam26 mei 2015, 19:32
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2015, 19:32
Advertentie

Kolo Touré blijft bij Liverpool. De 34-jarige verdediger van Ivoriaanse komaf heeft zijn aflopende contract bij the Reds verlengd, zo meldt de club dinsdag via de officiële kanalen. Touré gaat zodoende op voor een derde seizoen bij Liverpool.

voetbalzone

De ervaren stopper begon zijn carrière dertien jaar geleden in eigen land, maar transfereerde reeds op jonge leeftijd naar Engeland. Van 2001 tot 2009 stond hij onder contract bij Arsenal: hij maakte deel uit van de laatste kampioensploeg in het seizoen 2003/04. In de zomer van 2009 koos Touré ervoor samen met Emmanuel Adebayor weg te gaan uit Londen en aan de slag te gaan bij Manchester City. Later bewandelden Gaël Clichy en Samir Nasri dezelfde weg.

Touré speelde vier seizoenen in de Eastlands en won eenmaal de landstitel: daarnaast legde hij beslag op de FA Cup en de Community Shield. Twee jaar geleden haalde Brendan Rodgers de routinier binnen bij Liverpool en in totaal kwam Touré tot 31 competitiewedstrijden voor de club. Daar komen er in het nieuwe seizoen dus nog meer bij. Mogelijk gaat Touré op voor zijn laatste jaar als prof.

Bezig met laden …