voetbalzone

Touré tekent op Anfield: ‘Dit is een van de beste clubs van het land’

Erik van Dam02 jul 2013, 15:28
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2013, 15:28
Advertentie

Liverpool heeft Kolo Touré definitief binnen. De 32-jarige verdediger was dinsdagochtend de eerste speler die arriveerde op trainingscomplex Melwood. Terwijl zijn nieuwe teamgenoten naar buiten gingen voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, bleef de van Manchester City overgenomen mandekker binnen om de laatste plichtplegingen af te ronden.

/

Na Luis Alberto, Iago Aspas en Simon Mignolet is Touré de vierde aanwinst van the Reds. Touré is al sinds 2002 seizoenen actief in Engeland: eerst zeven seizoenen bij Arsenal, daarna vier bij Manchester City. Zijn laatste twee seizoenen in Manchester waren minder succesvol, daar manager Roberto Mancini vaker koos voor andere opties in de defensie. Bij Liverpool hoopt de Ivoriaan weer op een vaste basisplaats.

“Dit betekent erg veel voor me, omdat ik me voeg bij een van de beste clubs van Engeland”, laat Touré optekenen via de officiële kanalen. “Ik wilde graag in Engeland blijven, want de Premier League is de beste competitie ter wereld. Ik heb Liverpool gekozen om de historie, de teamspirit en alle mensen hier”, aldus de mandekker die met rugnummer 4 gaat spelen.

Bezig met laden …