voetbalzone

Touré troeft Aubameyang af en treedt in voetsporen van Kanu en Okocha

Bart Kruyt11 dec 2015, 16:10
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2015, 16:10
Advertentie

Yaya Touré werd vier jaar op rij gekozen tot Afrikaans voetballer van het jaar en is ook voor dit kalenderjaar weer een belangrijke kandidaat om de prijs te winnen. De luisteraars van BBC Radio vinden Touré in ieder geval de beste voetballer uit Afrika: de middenvelder van Manchester City ontving vrijdag de prijs voor BBC African Footballer of the Year.

voetbalzone

De luisteraars van de BBC konden via SMS en online hun stem uitbrengen. Touré won de prijs van de Britse omroep voor de tweede keer in zijn loopbaan; in 2013 was het ook al raak. Vorig jaar gingen de luisteraars van de BBC voor Yacine Brahimi van FC Porto, maar nu ging de award dus weer naar de 32-jarige Touré. Hij is pas de derde speler die de prijs twee keer wint, na Nwankwo Kanu en Jay-Jay Okocha.

De belangrijkste concurrent voor dit jaar was duidelijk Pierre-Emerick Aubameyang, die geweldig in vorm is bij Borussia Dortmund. Hij moest Touré dus voor zich dulden, maar zou de prijs voor Afrikaans voetballer van het jaar dus nog wel kunnen winnen.

Bezig met laden …