voetbalzone

Touré verkozen tot beste van Afrika: ‘Dit is een fantastische prestatie’

Gijs Freriks02 dec 2013, 18:10
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2013, 18:10
Advertentie

Yaya Touré is door de BBC verkozen tot Afrikaans Voetballer van het Jaar. De middenvelder van Manchester City bleef in de verkiezing Pierre-Emerick Aubameyang, Victor Moses, John Obi Mikel en Jonathan Pitroipa voor. De dertigjarige Touré werd de afgelopen vier seizoenen steeds genomineerd door de Engelse staatsomroep, maar wist de trofee dit keer voor het eerst in de wacht te slepen. “Dit is geweldig”, zegt hij op de site van de club.

/

De Ivoriaan is de opvolger van de Zambiaan Christopher Katongo, die voor Henan Construction in China speelt. “Dit is een fantastische prestatie, want ik denk niet dat er ooit zoveel goede Afrikaanse spelers in het internationale topvoetbal actief waren als tegenwoordig”, jubelt Touré. “We hebben Aubemayng, Pitroipa, Mikel, Moses, Salomon Kalou, Gervinho enzovoort, geweldige spelers. Ik denk ook dat het Afrikaanse voetbal verbetert en als Afrikaan betekent dat heel veel voor mij, ik ben erg blij.”

De BBC stelde een shortlist van 44 voetballers samen en door het publiek kon er uiteindelijk gestemd worden. Ondanks dat Touré met City er niet in slaagde de titel te prolongeren, speelde hij wel een sterk seizoen. In 2013 wist Touré voor club en land 13 keer te scoren. “Ik wil alle fans over de hele wereld bedanken die op mij hebben gestemd”, besluit Touré, die in april een nieuw contract tot medio 2017 in de Eastlands ondertekende.

Bezig met laden …