voetbalzone

Tozé zonder te spelen alweer weg bij Alavés

06 nov 2008, 09:44
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2008, 09:44
Advertentie
Deportivo Alavés heeft het contract van José Antonio Marecco Gouveia, beter bekend als Tozé, na amper twee maanden alweer laten ontbinden. De voormalig aanvaller van FC Zwolle kwam dit seizoen geen minuut in actie voor de Spaanse eerstedivisionist.

Tozé (21) werd vorig seizoen met vijftien doelpunten clubtopscorer van de Zwollenaren en voldeed daarmee uitstekend. Uit financiële overwegingen moest de Overijsselse eerstedivisionist echter noodgedwongen afzien van het langer binden van de talentvolle smaakmaker uit Portugal, die tevens jeugdinternational was.

Bij Alavés gaf Javi Pérez, technisch directeur, toe dat de transfer van Tozé te gehaast was. "We waren op de laatste dag van de transfermarkt op zoek naar een aanvaller en op basis van videobeelden en zijn status als jeugdinternational besloten we met hem in zee te gaan. Helaas verliep de samenwerking niet naar wens."

Vorig seizoen bleef Alavés met pijn en moeite in de Spaanse tweede divisie. De Baskische club stond in 2001 nog in de finale van de UEFA Cup, destijds met Jordi Cruijff in de gelederen, en verloor deze uiteindelijk met 5-4 van Liverpool. Dit seizoen staat Alavés veertiende in de Segunda División, waar vier ploegen degraderen.
Bezig met laden …