Trabzonspor boekt tiende seizoenszege en blijft fier bovenaan staan

Bart Kruyt27 nov 2010, 15:51
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2010, 15:51

Trabzonspor blijft nog minimal een week de koploper van de Turkse Süper Lig. De ploeg van Senol Günes boekte zaterdagmiddag haar tiende overwinning van het seizoen, door middenmoter Gaziantepspor te verslaan: 1-3. De thuisploeg speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd met een man minder, na een directe rode kaart voor Serdar Kurtulus in de eerste helft.

De verdediger werd vijf minuten voor de thee naar de kant gestuurd, na een overtreding op Selcuk Inan. Omdat Serdar zijn opponent hiermee van een scoringsmogelijkheid beroofde, kreeg hij een rode kaart en mochten de gasten bovendien een strafschop nemen. Die werd benut door Burak Yilmaz, die daarmee zijn tweede van de dag maakte. Eerder had hij de vroege openingstreffer van Emre Güngör (‘3) ongedaan gemaakt.

Met een man minder en zonder de aanwijzingen van trainer Tolunay Kafkas, die na de gegeven strafschop naar de tribune werd gestuurd wegens commentaar op de leiding, wist Gaziantepspor zich in de tweede helft niet meer terug te knokken. Trabzonspor liep via Jaja nog uit naar 1-3 en blijft daardoor de lijstaanvoerder in de Turkse competitie.