Trabzonspor en doelpuntenmachine Burak waarschuwen PSV

Bart Kruyt10 feb 2012, 19:52
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2012, 19:52

Onder toeziend oog van Erik ten Hag, assistent-trainer van PSV, heeft Trabzonspor vrijdagavond weer drie punten aan het totaal bijgeschreven. De Storm van de Zwarte Zee velde in het eigen stadion middenmoter Gaziantepspor (4-1) en staat nu vierde in de Süper Lig. Topschutter Burak Yilmaz schreef twee treffers bij en staat na 23 duels op 27 doelpunten. Donderdag komt PSV op bezoek in Turkije in het kader van de Europa League.

Op de zege van de thuisploeg viel niets af te dwingen. De ploeg van Senol Günes begon dreigend en kwam na zeven minuten al op voorsprong. Gustavo Colmans hoekschop werd in het eigen doel getikt door Ivelin Popov, die onder druk stond van Burak. PSV zal donderdag niet alleen Burak in de gaten moeten houden, maar ook zeker linkshalf Olcan Adin. De linkshalf was constant dreigend en had een riante kans op de tweede treffer, maar hij schoot van dichtbij naast.

Gaziantepspor, dat in 1998 voor het laatst een Süper Lig-duel wist te winnen in Hüseyin Avni Aker, had weinig in te brengen. Toch hadden de bezoekers na twintig minuten langszij moeten komen, maar Ivelin Popov schoot een onverdiend verkregen strafschop naast. De Buizerds kwamen beter in de wedstrijd en Cenk Tosun zag een kopbal acrobatisch gered worden door doelman Tolga Zengin. Trabzonspor hoopte het thuispubliek voor rust nog te plezieren met een tweede goal, maar Burak had tweemaal het vizier niet op scherp staan.

Na de pauze nam Trabzonsor wél afstand van de laagvlieger. Burak benutte een penalty, nadat de ongelukkige Popov tegenstander Mustafa Yumlu naar de grond trok. Gaziantepspor kon een zege wel vergeten en probeerde het enkel nog maar middels afstandsschoten. In de 65ste minuut drukte Yumlu met een kopbal het restje hoop van Gaziantep de kop in: 3-0. Trabzon-huurling Marek Sapara maakte nog wel de 3-1, maar kon ook de 4-1 niet voorkomen. Na de rode kaart van doelman Zdryunas Karcemarskas moest de middenvelder op doel, maar Burak schoot feilloos binnen: 4-1.