voetbalzone

Trabzonspor en Fenerbahçe geven elkaar geen duimbreed toe

Daniel Cabot Kerkdijk01 mei 2011, 20:00
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2011, 20:00
Advertentie

De spanning in de strijd om de landstitel in Turkije neemt toe. Trabzonspor noch Fenerbahçe liet op de 31e speeldag punten liggen en dat houdt in dat beide ploegen met nog drie speeldagen te gaan evenveel punten hebben: 73. Fenerbahçe heeft een iets beter doelsaldo: + 42 om + 39. Beide ploegen zijn al verzekerd van deelname aan de Champions League, maar de landskampioen treedt direct toe tot het hoofdtoernooi. De nummer twee neemt deel aan de play off-rondes.

Trabzonspor - Gaziantepspor 3-0
De krachtmeting in Trabzon was al voor rust beslist. Dany Nounkeu kreeg na dik twintig minuten een rode kaart en dat brak de bezoekers flink op. Burak Yilmaz scoorde twee keer in het eerste bedrijf en tussendoor pikte ook Pawel Brozek zijn doelpunt mee. Na de pauze bleef Gaziantepspor, dat nog niet verzekerd is van deelname aan de Europa League, een ruimere nederlaag bespaard. Trabzonspor speelt nog tegen Bucaspor (uit), Istanbul BB (thuis) en Karabükspor (uit)

Fenerbahçe - Istanbul BB 2-0
De thuisploeg kon niet beter beginnen. Na twee minuten spelen zette Miroslav Stoch de titelkandidaat al op voorsprong. Op slag van rust verdubbelde Alex de voordelige marge van Fenerbahçe, dat in het tweede bedrijf niet meer tot scoren kwam. De ploeg van Aykut Kocaman speelt nog tegen Karabükspor (uit), Ankaragücü (thuis) en Sivasspor (uit)

Kayserispor - Bursaspor 1-0
Een doelpunt van Jonathan Santana in het tweede bedrijf gaf de doorslag. Het duelin Kayseri kende een vurig einde. Omer Erdogan en Ozan Ipek kregen rood namens de bezoekers en bij de thuisploeg zag Karim Ziani eveneens een rode prent. Kayserispor geeft de strijd om de vierde plek niet op. Nummer drie Bursaspor heeft drie punten meer dan Gaziantepspor, dat in Trabzon verloor.

Bezig met laden …