Trabzonspor geeft Europees ticket niet op en slaat in extremis toe

Daniel Cabot Kerkdijk06 mrt 2010, 19:41
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2010, 19:41

De spanning in de Süper Lig stijgt. Niet alleen is nog onduidelijk welke ploeg de landstitel zal opeisen, ook zal de komende weken moeten blijken wie het meest recht heeft op Europees voetbal. Trabzonspor deed in dat opzicht uitstekende zaken door Gençlerbirligi aan de kant te zetten, zij het in extremis: 3-1.

Gençlerbirligi kwam via Sandro Da Silva Mendonça in de 25e minuut op voorsprong, maar incasseerde vijf minuten later al de gelijkmaker via Burak Yilmaz. Het treffen leek in een gelijkspel te eindigen, maar een doldwaze slotfase zorgde alsnog voor klasseverschil. Drago Gabric en Umut Bulut waren trefzeker.

Trabzonspor verkleint door de zege haar achterstand op nummer vier Kayserispor, dat eerder op de dag niet langs Kasimpasa geraakte. Kayserispor heeft slechts een punt meer. Koploper Galatasaray heeft acht punten meer dan Trabzonspor, maar ook één duel minder gespeeld. Komende maandag is Eskisehirspor de opponent.