Trabzonspor herstelt achterstand en stijgt naar eerste plaats

Bart Kruyt23 okt 2010, 19:50
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2010, 19:50

Trabzonspor overnacht op de eerste plaats van de Turkse Süper Lig. De ploeg van Senol Günes kwam in eigen huis nog wel op achterstand tegen Genclerbigli, maar raakte niet in paniek en stelde na rust orde op zaken: 3-1. Door de overwinning heeft Trabzonspor evenveel punten als Bursaspor, maar een beter doelsaldo.

De regerend landskampioen komt zondag nog in actie en kan de eerste plek dan weer overnemen, maar de supporters van Trabzonspor mogen zaterdagavond met een tevreden blik naar teletekst kijken. De ploeg kwam nog wel op achterstand via een treffer van Serkan Calik, maar had na rust slechts een kwartier nodig om drie keer te scoren en de rollen weer helemaal om te draaien.

Twintig minuten voor tijd bracht Burak Yilmaz het evenwicht terug in de score met de verdiende gelijkmaker, waarna Jaja vier minuten later voor opluchting zorgde in het Huseyin Avni Aker Stadi en de 2-1 binnenkopte. Ook het beslissende doelpunt werd gemaakt met het hoofd: Umut Bulut was de maker van het slotakkoord.