Trabzonspor komt na zege top drie Turkije binnen

18 sep 2009, 23:11
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2009, 23:11
Trabzonspor heeft zich vrijdagavond gemeld op de derde plaats in de Turkse Süper Lig. Na de winst van vorige week op Büyüksehir (1-6) moest ook Antalyaspor buigen voor de dadendrang van Hugo Broos en zijn team; in het Avni Aker Stadion trok de ploeg met 3-1 aan het langste eind. Antalyaspor beëindigde het treffen met tien man.

Na de uitschakeling voor Europees voetbal kan Trabzonspor zich volledig richten op de eigen competitie. De nummer drie van vorig seizoen kwam in eigen huis op slag van rust op voorsprong dankzij een goal van Ümüt Bulut. Zeven minuten na de onderbreking vergrootte de Argentijnse middenvelder Gustavo Colman die stand tot 2-0.

Een kwartier voor tijd gooide Gökhan Ünal de wedstrijd in het slot met de derde treffer van de avond voor Karadeniz Firtinasi. Verdediger Orhan Ak verzachtte nog iets van de pijn door kort daarna de 3-1 aan te tekenen. In blessuretijd verliet de Ivoriaanse spits Serge Djiehoua het strijdtoneel met een directe rode kaart.