Trabzonspor laat weer geen steek vallen in Turkse titelstrijd

Bart Kruyt12 dec 2010, 16:02
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2010, 16:02

Trabzonspor lijkt het kalenderjaar met een bijzondere reeks te willen afsluiten. De koploper van de Turkse Süper Lig ging in september voor het laatst onderuit, waarna er tien competitiewedstrijden zonder nederlaag volgden. Zondag moest ook Büyüksehir eraan geloven: 1-3. Trabzonspor speelt volgende week nog tegen Karabükspor en hoopt het jaar met een overwinning te verlaten.

Buruk Yilmaz was opnieuw belangrijk voor zijn ploeg. De aanvaller van Trabzonspor maakte dit seizoen al zes competitietreffers en was ook zondag weer scherp, met twee treffers. In de tweede minuut opende Yilmaz eerst de score, maar vijf minuten na rust volgde de gelijkmaker van Herve Tum. Büyüksehir wist het Trabzonspor vervolgens lang erg lastig te maken.

De bezoekers zochten naar een nieuwe voorsprong en kregen die een kwartier voor tijd. Serhat Akyuz veroorzaakte een strafschop, die werd benut door Yilmaz, waarna Umut Bulut even later de 1-3 binnenkopte. De thuisploeg eindigde de wedstrijd nog met tien man, omdat Ekrem Eksioglu acht minuten voor tijd een tweede gele kaart kreeg. Voor Trabzonspor was het weer een goed weekend.