voetbalzone

Trabzonspor trekt Poolse middenvelder aan voor nationaal recordbedrag

Erik van Dam16 jun 2011, 16:29
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2011, 16:29
Advertentie

Trabzonspor heeft zich volgens diverse Poolse media verzekerd van de diensten van Adrian Mierzejewski. De Turkse club zelf meldt alleen nog op de website dat er met de Poolse middenvelder en diens club, Polonia Warschau gepraat wordt, maar de verwachting is dat later op de dag of anders vrijdag bekendgemaakt wordt dat Mierzejewski definitief binnen is.

Woensdag arriveerden officials van de nummer twee van de Süper Lig in Warschau, om over de verkoop van Mierzejewski te praten. De 24-jarige middenvelder maakte een sterke ontwikkeling door bij Polonia, de laatste twee seizoenen. Afgelopen seizoen maakte hij zeven goals en verwierf hij ook een basisplaats in het nationale elftal. De titel was echter niet weggelegd voor Polonia, dat nog kort getraind werd door Theo Bos. Wisla Krákow ging daarmee aan de haal.

Volgens informatie van Wirtualna Polska is met de overgang van Mierzejewski naar Turkije een recordbedrag gemoeid van 5,3 miljoen euro. Trabzonspor was bereid tot die prijs te gaan, nadat Polonia al biedingen van drie en vier miljoen euro had afgeslagen. “Van Turkse kant hebben we begrepen dat de clubs er inmiddels uit zijn over Adrian”, zegt Mierzejewski's zaakwaarnemer Bartlomiej Bolek donderdag.

Bezig met laden …