voetbalzone

Trabzonspor vangt 3,4 miljoen euro met verkoop van goalgetter

Erik van Dam28 jun 2011, 20:23
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2011, 20:23
Advertentie

Trabzonspor kan het transferbudget voor deze zomer weer wat opschroeven. De nummer twee van het voorbije Süper Lig-seizoen maakt bekend dat Umut Bulut verkocht is aan het Franse Toulouse. Met de transfer van de 28-jarige aanvaller is 3,4 miljoen euro gemoeid. Trabzonspor haalde eerder zelf Halil Altintop (Eintracht Frankfurt) en Adrian Mierzejewski (Polonia Warschau) op. Voor die laatste zou een recordsom van 5,3 miljoen euro zijn betaald.

/

De laatste dagen werd er al volop gesproken tussen Toulouse en Trabzonspor. Vorige week had de overgang van de aanvaller al aangekondigd moeten worden, maar volgens Turkse media voorkwamen slechts details dat de deal toen al werd afgerond. Met het vertrek van Umut verliest Karadeniz Firtinasi een garantie voor doelpunten.

Nadat hij medio 2006 overkwam van Ankaragücü, had Umut weinig tijd nodig voor het maken van goals. In vijf jaar tijd maakte hij achtereenvolgens vijftien, veertien (twee keer op rij), elf en dertien goals. Met de tweede plaats van afgelopen seizoen stroomt Trabzonspor deze zomer in tijdens de derde voorronde van de Champions League. Kampioen Fenerbahçe gaat gelijk naar de groepsfase.

Bezig met laden …