Trabzonspor verstevigt koppositie met zege die laat nog ruim uitvalt

Erik van Dam17 dec 2010, 19:54
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2010, 19:54

Turks koploper Trabzonspor heeft vrijdagavond geen steek laten vallen tegen Karabükspor. Karadeniz Firtinasi, dat al enige tijd geniet van de leidende positie in de Süper Lig, speelde zich in eigen huis naar een 3-0 overwinning op de nummer zes. Daarmee wordt de voorsprong op kampioen en achtervolger Bursaspor uitgebreid tot acht punten, kort voor de winterstop.

Tien minuten voor tijd stonden beide teams nog op 0-0 en was het enige gevaar voortgekomen uit een voorzet van Mustafa Yumlu, die de paal had geraakt. Burak Yilmaz kopte op zijn beurt over namens de thuisploeg en Karakbükspor-keeper Vjekoslav Tomic stond ook enkele malen succes in de weg.

Uiteindelijk brak een eigen doelpunt van Engin Aktürk de ban voor Trabzonspor. De club liep in de laatste minuten van de wedstrijd nog verder weg bij haar opponent, wiens verzet ten einde was. Engin Baytar en Yilmaz pikten ieder een doelpunt mee en verstevigden zo de leidende positie.