Trabzonspor vierde club die Turkse Supercup weet te winnen

Bart Kruyt07 aug 2010, 22:05
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2010, 22:05

Trabzonspor heeft zich in het kleine rijtje met clubs die de Turkse Supercup hebben gewonnen geschaard. De winnaar van de nationale beker trof zaterdagavond landskampioen Bursaspor en bleek veel te sterk te zijn: 0-3. Trabzonspor is de vierde club die de Turkse Supercup weet te winnen.

De Supercup wordt pas sinds 2006 georganiseerd door de Turkse voetbalbond en werd tot dusver twee keer gewonnen door Fenerbahçe, één keer door Galatasaray en één keer door Besiktas. Trabzonspor voegde zich in dit rijtje, door zich opvallend sterker te tonen dan Bursaspor. Dit leverde uiteindelijk drie treffers op.

Alle doelpunten vielen na rust en werden gemaakt door Teofilo Gutiérrez. De Colombiaanse aanvaller, die vorig seizoen geen één keer wist te scoren in elf wedstrijden, opende tien minuten na rust de score en verdubbelde zeven minuten later de marge. Zijn hattrick complementeerde Gutiérrez een kwartier voor tijd en dit betekende direct de beslissing.