voetbalzone

Trainer Bröndby stapt op na kritiek van voorzitter onder schuilnaam

Bart Kruyt09 mrt 2016, 15:28
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2016, 15:28
Advertentie

Thomas Frank is opgestapt als trainer van Bröndby IF. De coach van de Deense club is woest op voorzitter Jan Bech Andersen en wenst niet meer langer met hem samen te werken. De preses uitte namelijk op een supportersforum onder een schuilnaam forse kritiek op de werkwijze van zijn trainer.

Onder de naam Oscar was Andersen al jaren actief op het onder de fans populaire internetforum, onthulde de Deense krant Ekstra Bladet. Daar postte hij veelvuldig berichten en was hij uiterst kritisch op de opstellingen die Frank maakte en de wissels die hij doorvoerde. Ook op de eerdere hoofdtrainer Per Rud had hij forse kritiek geleverd.

“Door de schending van het vertrouwen kan ik niet meer mezelf zijn als coach van Bröndby. Daarom heb ik besloten om op te stappen”, vertelt Frank op de website van zijn inmiddels dus oud-werkgever. Overigens probeerde Andersen de relatie nog te lijmen door zijn excuses aan te bieden, maar zonder succes. Aan opstappen denkt de voorzitter niet.

Bröndby maakte onder Frank geen al te best seizoen door: de tienvoudig Deense kampioen staat momenteel vijfde in de Superligaen. Afgelopen weekend werd er met 3-1 verloren op bezoek bij SönderjyskE.

Bezig met laden …