voetbalzone

Trainer Demol keert terug naar 'tweede thuisland' Cyprus

Bart Kruyt21 jan 2010, 08:20
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2010, 08:20
Advertentie

Stéphane Demol gaat weer aan de slag. De voormalig international, die in oktober per sms zijn ontslag indiende bij Charleroi, heeft een contract getekend bij Aris Limassol uit Cyprus. “Ik heb lang genoeg stil gezeten”, zei hij in Het Laatste Nieuws.

Demol raakte in oktober in opspraak, toen hij op een opmerkelijke manier ontslag nam bij Charleroi. Voorzitter Abbas Bayat ontving een ‘onofficiële sms’, die Demol ook naar zijn assistenten stuurde. Later op de dag kwam er een persverklaring waarin te lezen viel dat de coach en Charleroi uit elkaar zouden gaan.

Drie maanden later gaat Demol weer aan de slag. "Ik ben klaar voor deze opdracht, want ik ken de Cypriotische competitie en haar machtsverhoudingen", zei de coach, die eerder al werkzaam was in Cyprus bij Ethnikos Achnas. Deze ploeg staat elfde, Aris Limassol twaalfde. “Het wordt niet makkelijk. De nummers dertien en veertien degraderen, maar dat schrikt me niet af."

"Mijn avontuur bij Charleroi is een gesloten hoofdstuk: dat is ‘fini’", benadrukt Demol. “Ik besef dat ik een Belgische club wellicht een poosje uit mijn hoofd mag zetten, maar ik heb altijd gezegd dat dit geen probleem voor mij is. Mijn koffers stonden al een tijdje klaar om weer naar het buitenland te trekken. Ik ben blij dat het weer Cyprus is. Ik voel me hier thuis.”

Bezig met laden …