voetbalzone

Trainer die Athletic Bilbao naar twee finales leidde krijgt congé

Thijs Post07 jun 2013, 20:38
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2013, 20:38
Advertentie

Athletic Bilbao heeft afscheid genomen van hoofdtrainer Marcelo Bielsa. De 57-jarige Argentijn was sinds juli 2011 coach van de club uit Baskenland en hij leidde de ploeg in het seizoen 2011/12 naar de finale van zowel de Copa del Rey als de Europa League. Afgelopen seizoen eindigde Athletic Bilbao op de twaalfde stek in de eindrangschikking van de Primera División.

/

Voorzitter Josu Urrutia laat het nieuws over het vertrek van Bielsa vrijdag weten aan de verzamelde Spaanse media op een persconferentie. In de wandelgangen wordt Ernesto Valverde, die direct na afloop van de laatste wedstrijd van het seizoen zijn afscheid aankondigde bij Valencia, genoemd als de belangrijkste kandidaat om Bielsa op te volgen.

Bielsa zou gezegd hebben dat hij enkele maanden niet aan een andere baan wil denken, maar de alom geprezen coach staat er zowel in als buiten Europa goed op. De oefenmeester wordt in verband gebracht met diverse grote clubs die op zoek zijn naar een nieuwe hoofdtrainer. Zo klinken er geluiden dat hij aan de slag gaat bij AS Roma.

Bezig met laden …