voetbalzone

Trainer hielp club rekeningen te betalen, maar moet toch wijken

Erik van Dam19 sep 2011, 20:20
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2011, 20:20
Advertentie

Peter Reid is niet langer de trainer van Plymouth in de vierde Engelse divisie. De 55-jarige Engelsman stapte in juni vorig jaar aan boord bij the Pilgrims en deed er werkelijk alles aan om de club naar boven te helpen. Reid ging zelfs nog wat verder dan dat; hij betaalde een achterstallige warmterekening uit eigen zak en veilde een FA Cup-medaille uit zijn eigen collectie.

/

Toch heeft Plymouth, de nummer laatst in de League Two, besloten om Reid uit zijn functie te zetten. Uit de eerste negen speelronden werd slechts één punt gepakt en het doelsaldo (3-19) zegt ook veel over het gebrek aan kwaliteit bij de club. Peter Ridsdale, die het op interim-basis voor het zeggen heeft bij Plymouth, zag geen andere uitweg dan Reid op straat te zetten. Hij dankt Reid, ex-trainer van Manchester City, Sunderland, Jong Engeland en Leeds United, voor alle moeite die hij voor de club heeft gedaan.

Nu wil Ridsdale dat er iemand komt, die erin slaagt het zwalkende Plymouth weer naar boven te loodsen. Twee jaar geleden speelde Plymouth nog in de Championship League en maakte het kans om te promoveren. Het had een nieuwe thuishaven gebouwd, in de hoop één van de speelsteden te worden tijdens het WK 2018. Engeland was toen nog volop in voorbereiding met het WK-bid, dat het uiteindelijk lang niet zou halen. Diverse degradaties en schulden die zich almaar opstapelden hebben de club sportief echter ver teruggeworpen.

Reid overtuigde de spelers ervan niet te gaan staken en gaf zelf het goede voorbeeld hoe het wél moest. De coach, dertienvoudig international, veilde de FA Cup-medaille die hij in 1986 won als verliezend finalist met Everton en betaalde ook een achterstallige rekening voor de verwarming in het stadion uit eigen zak. Interim-directeur Ridsdale belooft dat hij Reid die nog terugbetaalt.

Bezig met laden …