voetbalzone

Trainer Juventus toegezongen: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’

Gijs Freriks18 mei 2014, 19:35
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2014, 19:35
Advertentie

Juventus sloot het seizoen zondag af met een 3-0 overwinning op Cagliari, maar de supporters maakten zich vooral druk om Antonio Conte. Met spandoeken en spreekkoren werd de trainer aangespoord om bij de club te blijven. Il Capitano weigerde om na afloop in gesprek met Sky Italia om op de acties van de achterban te reageren.

voetbalzone

“Ik wil mij enkel concentreren op wij wat dit seizoen en in de afgelopen drie jaar hebben bereikt”, sprak de 44-jarige Italiaan. “Ik wil nu gewoon feest vieren, want dat hebben we dikverdiend. Ik snap dat jouw taak als journalist is om ernaar te vragen, maar ik heb liever dat de focus op het feestgedruis ligt en dat we met de fans en spelers gaan genieten. Ik wil niet dat quotes uit hun verband worden gerukt.”

De Oude Dame slechtte zondag de grens van honderd punten (102) en vestigde daarmee een record. Het oude record stond op naam van Internazionale, dat in 2007 97 punten behaalde. “Ik had niet gedacht dat we het zo goed zouden doen”, aldus Conte. “Ons doel was om de derde Scudetto op rij te winnen en het is geweldig om dat met zulke cijfers te doen.”

Middenvelder Andrea Pirlo hoopt dat Conte blijft: “Conte verdient de credits, want hij is een groot onderdeel van ons succes. Ik heb nog nooit eerder meegemaakt dat fans zo luid een trainer toezongen, ik hoop dat er snel duidelijkheid komt over zijn toekomst”, aldus l’Architetto, die tegen Cagliari nog een schitterende vrije trap in huis had.

Bezig met laden …