voetbalzone

‘Trainer reageert in kleedkamer vol cynisme op gefrustreerde Depay’

Tim Siekman30 okt 2018, 19:20
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2018, 19:20
Advertentie

Memphis Depay leverde na de 1-2 overwinning tegen Angers kritiek op trainer Bruno Génésio. De aanvaller van Olympique Lyon, die zaterdag een goal en assist produceerde, kwam voor de zoveelste keer dit seizoen als invaller binnen de lijnen. Na afloop uitte de Oranje-international zijn frustraties en daar zou de trainer onlangs in de kleedkamer cynisch op gereageerd hebben.

“Ik ben het zat om elke keer te horen dat ik het verschil maak”, zei Depay na afloop. “Ik voel me nog niet een gerespecteerde voetballer. Ik doe wat er van mij gevraagd wordt, ik ben mentaal sterk. Ik moet de beslissingen van de trainer accepteren, maar ik ben teleurgesteld en ik denk dat ik meer respect verdien. Ik verdien beter dan dit. Ik zou elke wedstrijd moeten spelen.”

Voorzitter Jean-Michel Aulas gaf aan dat hij de kwestie intern zou behandelen en volgens RMC Sport heeft Génésio inmiddels ook zijn zegje gedaan tegenover de gehele spelersgroep. Dinsdagochtend sprak de oefenmeester zijn pupillen toe in de kleedkamer en ten overstaan van de gehele selectie richtte de Fransman naar verluidt zijn pijlen op Depay.

"Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan Memphis. Mijn excuses voor elke keer dat je te laat kwam, vooral bij het begin van het seizoen afgelopen zomer. Ook mijn excuses voor je schoenen die niet het merk van de club zijn”, zo zou Génésio onder meer hebben gezegd. De trainer had vervolgens een advies voor Depay: “Memphis, om een mooie loopbaan te hebben, moet je nederig zijn.”

Bezig met laden …