voetbalzone

Trainer São Paulo ontkent gasaanval

23 apr 2008, 11:15
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2008, 11:15
Advertentie
São Paulo-trainer Muricy Ramalho ontkent dat zijn club achter het gasincident zit, dat zondag de derby tussen zijn club en Palmeiras ernstig verstoorde. In de rust van het duel verspreidde zich in de kleedkamer een irriterend gas.

Door het gas, dat irriteerde aan de ogen en enkele spelers zelfs deed overgeven, brachten de spelers van de bezoekers noodgedwongen de rust door op het veld. Naar aanleiding daarvan sprak Palmeiras-trainer Vanderlei Luxemburgo het vermoeden uit dat mensen van São Paulo wellicht zelf het gas verspreidden om Palmeiras in diskrediet te brengen.

Ramalho ontkent de aantijgingen van zijn collega. “Luxemburgo wantrouwt een grote club als São Paulo, en wantrouwt dus ook mij”, zei hij op een persconferentie. “Maar hoe kan ik gas over mijzelf heen spuiten? Als ik iets uit had willen halen, had ik het team in de rust wel aan de kant gehouden.”

Palmeiras zegevierde zondag met 2-0 tegen São Paulo en maakte daarmee de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd ongedaan. Door de zege staat Luxemburgo, die eerder het Braziliaans elftal coachte, met Palmeiras in de finale van het Campeonato Paulista.
Bezig met laden …