Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trainer Xavi kondigt vertrek bij FC Barcelona aan

Laatste update:

Trainer Xavi gaat FC Barcelona aan het einde van huidig seizoen verlaten, zo zegt hij zaterdagavond. Mogelijk was de pijnlijke nederlaag tegen Villarreal (3-5) de spreekwoordelijke druppel. Er gingen al enkele tijd geruchten rond over een aanstaand vertrek, maar hij hield vertrouwen. Nu gaat hij alsnog opstappen.

"Ik zal Barcelona in juni verlaten", zo maakt hij na afloop van de nederlaag in LaLiga bekend. "Er is geen weg terug. Het is tijd voor verandering. Als Culé denk ik dat het tijd is om te vertrekken."

"Ik heb vandaag met het bestuur en de club gesproken. Ik vertrek op 30 juni, dat is beter voor de club. Mijn besluit verandert uiteraard niets aan mijn inzet, want ik zal alles blijven geven in de komende vier maanden."

"Het seizoen is nog niet verloren en we kunnen nog mooie dingen gaan neerzetten", vervolgt Xavi. "Hopelijk verandert de dynamiek na mijn vertrek, want dat is wat de club nodig heeft: verandering."

Het besluit volgt dus direct na de teleurstellende verliespartij in eigen huis. Barcelona kwam nog op een 3-2 voorsprong, nadat het eerder met 0-2 achterstond, maar ging dus alsnog onderuit. Door de nederlaag blijft Barça voorlopig derde op de ranglijst. Villarreal staat veertiende.

"Begrijp me niet verkeerd: ik heb dit besluit genomen vanwege de algehele situatie bij de club, en niet alleen vanwege het resultaat vandaag. Ik ben de hoofdverantwoordelijke. We hebben puike prestaties geleverd en veel heeft goed uitgepakt, maar ons gezamenlijke 'project' stopt na dit seizoen", aldus de oefenmeester.

Xavi stond sinds november 2021 onder contract bij Barcelona, waar hij het stokje overnam van Ronald Koeman. Daarvoor was hij trainer van Al-Sadd. Over zijn toekomst wil Xavi overigens niets kwijt, maar hij laat wel weten nog over 'veel energie' te beschikken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Als Barcelona een beetje geld had, dan had hij er überhaupt niet eens meer gezeten. Geen beste trainer.

Zal me niks verbazen als dit nog eerder wordt. Vaak op het moment dat een trainer zijn afscheid al ver van te voren bekend maakt wordt het alleen maar slechter.

Het leest alsof Barcelona hem op een nette manier de deur uit wil werken en hem daarom gunt het op deze manier te brengen.

Echt heel erg jammer! Het ging net zo goed

Echt jammer dit Xavi is voor de langer termijn gewoon een uitstekende trainer ondanks dat het nu slecht gaat. Maar echt niet alles ligt aan hem

Het gaat je goed Xavi legend💙❤️

En voor de Culers hier het is een moeilijke tijd om Culer te zijn nu. Maar we komen terug blijf achter je club staan in welke tijden dan ook want echte Culers geven nooit op💙❤️

27 januari 2024 om 22:16

Achter Barca blijf ik altijd staan, maar de koek met Xavi lijkt op. Het spel is dit seizoen erg slecht en inconsistent, terwijl je juist meer mogelijkheden hebt dan vorig jaar. Het lijkt me tijd voor een nieuwe wind, maar ben Xavi erg dankbaar voor de stappen die hij heeft gezet na een donkere periode.

27 januari 2024 om 22:19

@FCB_Catalunya

Goedzo maat,

En verder met je eens ik ben Xavi ook erg dankbaar voor wat die heeft gedaan met name in zijn 2e seizoen toen hij de SuperCopa won en Laliga ook.

Op naar betere en mooiere tijden Visca EL Barca💙❤️

27 januari 2024 om 22:22

Heb je meer mogelijkheden dan vorig jaar? Ben ik het totaal niet mee eens. Op het middenveld heb je gewoon geen keuze, allemaal dezelfde types. Allemaal centrale middenvelders, geen één aanvallende of defensieve middenvelder. Xavi,Frenkie,Gündogan, Gavi,Fermín allemaal fysiek zwak en defensief niet betrouwbaar.

Verder heb je voorin ook geen keus. Ja de keus tussen de ene middelmatige speler en de ander. Ferran of Joao Felix? Allebei matig. Op rechts heb je alleen Raphinha en een 16-jarige Yamal. Dembele zou zoveel toevoegen aan de aanval, die had je vorig jaar nog.

27 januari 2024 om 22:40

Dat Frenkie u defensief zwak is, is eigenlijk opmerkelijk - hij staat zijn hele carriere al verdedigende middenvelder, en heeft zelfs regelmatig centrumverdediger gestaan.

27 januari 2024 om 22:46

@pedri16

Dembele was ook letterlijk bijna onze enige aanvaller die diep ging zonder bal. en altijd wist zijn man uit te schakelen hij was ook vorig seizoen de beste rechtsbuiten ter wereld

27 januari 2024 om 22:46

Hij laat regelmatig zijn mannetje lopen en loopt regelmatig uit positie. Hij speelt nooit als defensieve middenvelder, ofja, niet in zijn eentje. Vrijwel altijd met een partner.

27 januari 2024 om 22:50

@Hangover96

Frenkie is niet echt een pure 6 die zoals een type Rodri of Busquets dat was bij Barca. Hij wilt altijd mee aanvallen en gaat vaak uit zijn positie Frenkie als enige 6 is het gewoon niet helaas..

27 januari 2024 om 22:59

Eens met Pedri16. Je spendeert 40 miljoen aan Vitor Roque, terwijl dit team staat te schreeuwen om een fatsoenlijke 6. In plaats van deze fatsoenlijke 6 te halen neem je een enorm risico met Oriol Romeu, die toevallig goed presteerde met Girona vorig seizoen. Met een goede 6 als Zubimendi strijdt dit team mee om de Liga. Nu gewoon verdedigend veel te kwetsbaar.


En NEE, Frenkie is geen 6!

27 januari 2024 om 23:06

Dat komt omdat Frenkie eerder een kruising tussen Xavi en Iniesta is dan Busquets. Je hoort hem dus ook niet op 6 te zetten, tenzij je 8 een speler is die dus graag blijft hangen als de bal naar voren gaat.

Ik heb altijd gezegd dat als Frenkie op de positie van Kroos bij Real had gespeeld dan had je zijn echte potentie gezien of als hij bij City zou spelen waar hij ook dus in de Stones rol kon, zoals hij bij Ajax en Nederland wel vaker deed dus ook.

27 januari 2024 om 23:18

Defensief is hij passief zeer sterk, ie uitstekend in het afdekken van passingslijnen, gaten vullen en potentiele dreiging vermijden door juiste positionering.

Actief is het heel pover. Daarom lijkt hij bij veel tegengoals ook zo'n ballwatcher, lijkt helemaal niets te doen met momenten wanneer lijnen afdekken niet meer helpt en een tackle nodig is of de bal aangevallen moet worden.

27 januari 2024 om 23:20

Die passingrange en dat inzicht heeft ie toch niet om de rol van Kroos goed genoeg in te vullen? Kroos voegt defensief nauwelijks wat bij en de enige reden dat dat kan is omdat hij zo goed is in het tempo maken en het spel verdelen. Dat kan Frenkie ook maar dan wel een niveautje of 12 minder.

28 januari 2024 om 00:20

Dembele vorig seizoen de beste rechtsbuiten ter wereld? Sorry hoor, maar dat klopt simpelweg niet. Hij presteerde goed dat zeker, maar absoluut niet de beste ter wereld.

28 januari 2024 om 00:38

@jackieboy10

Noem mij nu een speler op die het beter deed dan op hem zijn positie? dat is bijna niemand Dembele presteerde ook gewoon een hele lange tijd goed voordat hij weer langdurig geblesseerd raakte.

Dembele zeker vorig seizoen de beste rechtsbuiten ter wereld en dat is mede te danken aan Xavi Hernandez.

28 januari 2024 om 00:45

Onzin Messi123, hier ben je verblind door je clubvoorkeur. Salah is véél en véél beter dan Dembele. Dembele komt niet eens in de buurt.

Salah is ook met afstand de beste rechtsbuiten ter wereld. Hierna volgt Saka, die ook zeker beter is dan Dembele. Bernardo Silva speelt technisch gezien als rechtsbuiten, die is ook ruim beter. Mahrez zat vorig jaar nog bij City, ook hij is beter. Messi was vorig jaar ook nog wel beter, sterker nog, di Maria vind ik zelfs op zijn 36e beter dan Dembele. Over Rodrygo kan je discussiëren.

28 januari 2024 om 00:47

Ik vergeet Sané, Coman en Chiesa overigens. Die zijn minimaal vergelijkbaar met Dembele. Die zullen niet veel beter of veel slechter zijn.

28 januari 2024 om 03:44

@pedri16

nogmaals ik heb het over vorig seizoen he niet dit seizoen.

Dembele was vorig seizoen gewoon de beste rechtsbuiten ter wereld zo'n beetje Salah had vorig seizoen niet eens zo'n enorm geweldig jaar

28 januari 2024 om 08:12

Die keeper van jullie laat echt zoveel ballen binnen. Ik vind dat het niet Xavi's z'n schuld is. Ter Stegen is weg en jullie ontvangen regelmatig 3 a 4 goals tegen. Je zou beter een ervaren keeper erbij halen die wat leiding aan de defensie kan geven en genoegen kan nemen met een reserve rol.

Wat voegt Peña toe (behalve de la Masia promo wat niet al te best gaat nu)??? weinig ervaring, onstabiel en eerlijk gezegd ook geen potentie. In hem zie ik geen top keeper.

Jullie kunnen amper tot niets kopen, maar een ervaren keeper erbij halen lijkt mij prio 1. Alles is op dit moment beter dan Peña.

28 januari 2024 om 10:01

Salah met een slecht seizoen is alsnog 5x de speler de Dembele is. Hier spreekt duidelijk je Barcelona hart, of je kijkt geen Liverpool dat kan ook. Salah had 19 goals en 12 assists in 38 wedstrijden. Dat is heel erg goed, al helemaal in dat Liverpool team dat totaal niet liep. Hij speelde helemaal geen slecht seizoen.

Ik weet dat je ‘t over vorig seizoen hebt, daarom benoem ik spelers als Mahrez, Messi en Di Maria. Spelers die nu aan het afbouwen zijn. Je wilt me toch niet echt wijsmaken dat je Dembele een betere voetballer vindt dan Saka? Of Salah? Kom op zeg..

28 januari 2024 om 10:11

Salah was vorig seizoen een van de twee redenen dat Liverpool überhaupt Europees voetbal gehaald heeft, maar als je daadwerkelijk denkt dat Dembele beter was vorig seizoen, dan kunnen we er vanuit gaan dat je buiten Barca geen voetbal kijkt.

Doodzonde. Heeft mijns inziens alles eruit gehaald wat erin zat afgelopen seizoen en dit seizoen zit het tegen. Heeft de club overgenomen op een moment van sportieve malaise en heeft er toch uit alle macht iets van gemaakt.

Op naar betere tijden dan maar.

Groot gelijk heeft die het gaat bij barca ook niet goed dit seizoen

Tja verbaasd me niet. Want de druk voor hem is immens. En daarnaast loopt het totaal niet dit seizoen. Snap wel dat hij eruit wil gaan. Kijken of hij met zijn volgende club wel wat meer financiële middelen heeft.

Jurgen Klopp? Beetje Duitse mentaliteit zou niks misstaan in het team.

27 januari 2024 om 22:12

Precies de eerste naam die in me op kwam zou een goede trainer zijn voor dit team bij hem hoef je niet te proberen om geen 100% te geven

27 januari 2024 om 22:13

Klopp zei dat hij 100% een sabbatical ging nemen. En na een stressvolle Liverpool periode gaat hij echt niet aan de slag bij Barcelona...

27 januari 2024 om 22:16

Geloof niet dat die warm wordt van deze selectie. Niet dat het perse slecht is gewoon niet het type spelers dat ie graag mee werkt.

28 januari 2024 om 00:09

Vergeet niet hoe Liverpools selectie eruit zag toen hij instapte

28 januari 2024 om 00:54

Daar heb je een punt. Maar goed, Barca kan hem niet het budget bieden dat nodig is om de selectie naar zijn hand te zetten.

28 januari 2024 om 01:47

Nee klopt. Ik heb het meermaals gezegd, maar Roberto De Zerbi zou nummer 1 kandidaat moeten zijn imo.

28 januari 2024 om 10:48

Kan de Zerbi Spaans? Enig idee Barca—070?

Xavi is uiteraard een absolute club legende maar zijn positie is op dit moment gewoon niet meer houdbaar zeker niet bij een club als FC Barcelona vorig seizoen was hij de absolute held door verrassend de titel binnen te slepen en nu speelt het team al maanden waardeloos en dan weet je dat je bij een topclub niet lang de tijd meer hebt, dat is nou eenmaal voetbal

27 januari 2024 om 22:13

Klopp’s voetbal past toch totaal niet bij Barcelona?

27 januari 2024 om 22:19

Het huidige Barcelona kan echter totaal het Barcelonaspel niet spelen. Je kan je ook afvragen of de Barcelona speelstijl “outdated” is. Een Guardiola speelt tegenwoordig ook met Rodri, Haaland, Stones, Dias etc. Genoeg power en snelheid in dat city team. Een mix van voetbal en fysiek is wat je tegenwoordig nodig hebt.

Een Klopp zou mij juist heel verfrissend lijken persoonlijk. Iemand die zorgt dat er gewerkt wordt. Die maakt de selectie conditioneel top.

Maarja die komt simpelweg niet.

27 januari 2024 om 22:33

Er zijn zeker trainers die ook vandaag succesvol zijn met combinatievoetbal, neem idd Guardiola maar ook een Arteta of Enrique. Je hoeft niet meteen voor ultiem Duits werkvoetbal te gaan.

Ik bedoel, het kan wel, maar dan moet je min of meer de complete huidige selectie verkopen want ik zie maar bar weinig Klopp-spelers rondlopen. Denk je dat rasvoetballers als Frenkie, Gundogan en Pedri 90 minuten lang het hele middenveld op en neer gaan draven en toekijken hoe de lange ballen van Araujo over ze heen zeilen richting Raphinha en Ferran?

27 januari 2024 om 23:09

@hangover

Ik denk dat velen hier ook puur op basis van dat Liverpool mooi voetbal speelde onder Klopp dat men denkt dat Klopp een goede keuze is.

Ja Klopp is een uitstekende trainer maar zoals je al aangaf, moet de helft van de Barcelona selectie op de schop als je Klopp zijn spel wilt uitvoeren.

Daar hebben ze dus geen geld voor de eerstkomende jaren.

28 januari 2024 om 01:33

Pedri en Frenkie zijn conditioneel heel sterke spelers hoor, die hebben behoorlijk wat longinhoud. Pedri heeft wel wat blessure probleempjes, dus die moet wel wat “fitter” in die zien worden. Verder heb je nog Gavi, (geruchten waren er 2 jaar geleden al dat Liverpool hem wilde hebben) die ik bij uitstek een klopp-speler vind. Die kan dan heerlijk zijn energie kwijt.

Met Klopp aan het roer kan je de “6” positie ook anders invullen dan Barcelona met Busquets deed. Dus met meer een breker dan een voetballend wonder. Iets wat makkelijker te vinden is op de transfermarkt. Als je een voetballende 6 wilt heb je eigenlijk maar 2 opties die de Barcelona stijl beheersen: Rodri en Zubimendi. Allebei heel duur en onhaalbaar.


Ik denk niet dat Klopp naar Barcelona gaat. Ik weet ook niet of het een goede match is. Ik vind het idee echter wel interessant. Zeker met in het achterhoofd dat Laporta jaren geleden Klopp de hemel in prees. Hij was ongelofelijk fan van hem, terwijl een vertrek bij Liverpool destijds nog volstrekt uitgesloten was.

Tientallen spelers gehaald, maar gaan niet beter spelen....en hij moest de nieuwe "verlosser" van Barca worden....

Beste middenvelder allertijden samen met iniesta voor mij betekend niet een geweldig coach altijd

28 januari 2024 om 01:10

Ook zeker geen beste middenvelder ooit 1000% zeker van niet!!!

Geweldige speler maar echt een waardeloze trainer. Is er alleen gekomen omdat hij een Culer is. Nu Laporta nog weg en er kan gebouwd worden aan de toekomst.

Ik vraag me af of hij het seizoen wel afmaakt als de top 4 positie in gevaar komt, Barcelona kan zich een seizoen zonder CL inkomsten absoluut niet veroorloven.

Tja oud top voetballers die trainer worden. Toch wel apart tot veel van de huidige top trainers niet echt grote voetballers waren. Mourinho, klopp, nagelsman. Ja viel me gwn gelijk op toen ik het las.

27 januari 2024 om 22:19

Pep en Zidane eigenlijk alleen. In de nabije toekomst wellicht Xabi.

27 januari 2024 om 22:26

Arteta

27 januari 2024 om 22:36

Deschamps, Conte

27 januari 2024 om 22:46

Geen van deze 3 hoort imo bij het lijstje toptrainers. Nagelsmann overigens ook niet hoor maar goed.

27 januari 2024 om 22:49

Deschamps is de best presterende bondscoach aller tijden wereldwijd, als je dan geen toptrainer bent dan weet ik het ook niet meer.

Conte heeft vijf landstitels bij drie clubs.

27 januari 2024 om 22:59

Ancelotti

27 januari 2024 om 23:04

Nee hoor Hangover. De prestaties van Mario Zagallo zijn kennelijk te weinig bekend, maar wat hij gepresteerd heeft is ongeëvenaard

27 januari 2024 om 23:13

@rm1335Ongeëvenaard? Dat valt best mee toch. 1 keer de wereldtitel aan de hand van Pele, Copa en Confederations Cup.Helmut Schön met een WK en een EK en Vicente Del Bosque zeker met 1 WK en 2 EK's achter elkaar ook nog eens kan je toch best erboven plaatsen.

27 januari 2024 om 23:22

Nee dat vind ik niet. Ik denk dat elke halfdegelijke en pragmatische coach met dit Frankrijk de prijzenkast had kunnen vullen.

Wat Conte betreft, die met Inter vond ik heel indrukwekkend. Die met Juve vind ik reuze meevallen. Hoe dan ook is die prijzenkast toch niet te vergelijken met een Ancelotti, Pep, Klopp, Mourinho?

27 januari 2024 om 23:36

Het ging om topspelers die ook toptrainers zijn geworden, Hero. Ten minste daar ging ik van uit. En Zagallo is de enige die het als speler en als coach meerdere malen heeft gewonnen op een wk. In 94 was hij ook assistent bondscoach, met een enorme vinger in de pap. Zagallo steekt denk ik echt een stuk uit boven Kohl en Del Bosque.

28 januari 2024 om 00:24

Del bosque was niet de coach in 2008 Spanje.
Aragones toen!

28 januari 2024 om 02:57

Zidane is dan ook geen toptrainer want met dat real kon elke coach die CL’s wel winnen.

28 januari 2024 om 15:16

Maar 3 op rij? Joh Zidane won zijne 8e trofee nog voor hij zijn 7e wedstrijd verloor. Dat was echt wel meer dan de Cl's hoor.

Tsja tis lekker makkelijk om op Xavi af te geven, maar toch ga ik zijn aanwezigheid wel missen. Ja hij moppert veel te veel, maar wel iemand die op en top gepassioneerd is op het gebied van voetbal en Barca in het bijzonder. Xavi, we gaan je zeker missen!

Was de Messias maar gewoon heel slecht, niks toegevoegd, talenten kapot gemaakt was gewoon niks, lekker terug naar de zandbak

Jurgen Klopp wordt de nieuwe trainer.......1+1=2

Heeft er niks van gebakken als trainer. Vorig seizoen kampioen geworden maar de eerste ronde uitgeschakeld in de championsleaque en in de 2de ronde van de Europa league. Ook dit seizoen geen enkele wedstrijd overtuigend. Zou mooi zijn als guardiola terug zou komen. Heeft bij city alles gewonnen wat er te winnen valt en dit zou weer een mooie uitdaging zijn. Klopp zie ik het niet doen

Barca heeft een trainer nodig type puyol

Alles op Roberto di Zerbi dan maar. Garcia Piementa zal na zn ontslag vast niet benaderd worden door Laporta. Als het Rafa Marquez wordt feliciteer ik Madrid alvast met de titel(s) aankomende jaren

27 januari 2024 om 22:29

De Zerbi is internationaal gewild, hij moet bijna “fan” zijn van Barcelona om nu in te stappen. Bij bijvoorbeeld een Liverpool is de selectie veel completer om direct te presteren.

Als ik puur naar Laliga kijk zijn Pimienta en Michel de interessantste opties. Als je persé een spaanstalige trainer wilt is Gallardo nog een interessant talentvolle trainer. Echter is hij volgens mij trainer in Saudi Arabië.

Buitenlandse coaches weet ik zo 1,2,3 niet, ik vind Slot talentvol, maar ik weet niet of iemand die (relatief) onbekend is veel tijd krijgt van de fans.

27 januari 2024 om 22:41

Als je werkelijk weg wil in S-A is dat vrij eenvoudig geregeld, als ik het zo zie?

27 januari 2024 om 23:33

Alleen Liverpool is echt opzoek naar een coach toch? En ik ze eigenlijk wel vol voor Xabi Alonso gaan eerlijk gezegd.

27 januari 2024 om 23:44

Van Michel is het nog maar de vraag of Barcelona zijn salaris zal kunnen betalen. CFG zal hem ook niet zomaar even laten vertrekken en al helemaal niet als Girona de titel wint

28 januari 2024 om 00:00

Wat als City Michel zelfs als opvolger van Guardiola ziet? Dan ben je al helemaal kansloos.

Talentvolle trainers in het buitenland zijn Slot, Thiago Motta, Roberto de Zerbi, (die is het label talent wel gepasseerd eigenlijk) Nagelsmann (te veel professor ben ik bang) en verder kom ik niet. Je hebt nog iemand als Hansi Flink maar daar weet ik te weinig over.

Verder nog namen?

Zonde, ik geloof wel in zijn kwaliteiten als trainer. Alleen heeft hij wel wat beter materiaal nodig en verder genoeg tijd geven om hier een team van te smeden. Benieuwd wat zijn volgende stap gaat zijn. Lijkt me geweldig om hem volgend seizoen in de Eredivisie bij ADO te zien.. : )

Dit doe je niet na een verloren wedstrijd dit is gewoon uit emotie dit komt duidelijk door de slechte resultaten vd laatste tijd ook al zegt die dat dat niet het geval is hij kan dus duidelijk niet tegen de druk om bij een grote club te werken.

Michel van girona benaderen juiste opvolger speelt mooi aanvallend voetbal van nu

Arteta is eigenlijk de beste kandidaat voor Barca. Ik hoop dat mensen hem nog steeds onderschatten maar er waren eerder geruchten dat hij op een schaduw lijst stond.
Als ik Laporta was dan ging ik vol voor hem.

27 januari 2024 om 22:37

Pff dat zou een ideale opvolger zijn. Maar hij is met iets moois bezig bij Arsenal dus denk niet dat hij weg gaat

27 januari 2024 om 22:44

Ik denk dat hij nog wel even blijft. Maar je weet het nooit. Vroeg of laat zie ik hem wel trainer worden bij Barca.

27 januari 2024 om 22:38

Arteta zit alleen stevig in het zadel bij Arsenal, die is niet beschikbaar.

27 januari 2024 om 22:42

Ik heb nog de transfer saga van Fabregas meegemaakt van Arsenal naar Barca. En hoe lang zo’n Spanjaard ook zit in Engeland op een gegeven moment willen ze vaak toch terug als Barca of Real langskomt. Ik hoop het niet. Maar van Barca’s perspectief is hij de ideale kandidaat.

27 januari 2024 om 23:54

Fabregas kwam uit de jeugdopleiding van Barca. Arteta heeft niet dezelfde binding denk ik. Zou het als Barca fan wel toejuichen natuurlijk, maar ik zie het niet gebeuren. Pimienta is de ideale kandidaat die weet wat gevraagd wordt en die ook weet hoe hij talenten kan inpassen.

28 januari 2024 om 08:32

Arteta gaat zijn contract verlengen. Dus dat is voor Barca hoe dan ook geen optie

28 januari 2024 om 11:23

Ze zijn in gesprek gelukkig. Het mag snel officieel worden als is bijtekent.

Ik baal echt enorm van dit nieuws.

Zoiets zeg je ook niet midden in het seizoen, na een verloren wedstrijd. Dit bewaar je voor aan het eind van het seizoen als je echt vertrekt.

Ik hoop dat hij van gedachte verandert en blijft. Hij heeft potentie, alleen de juiste middelen niet.

Xavi bedankt .

Als voetballer 1 van de beste op zijn positie, na vorige seizoen toen we kampioen werden . had ik het gevoel dat het trainerschap er toch in zit. Dit seizoen heb ik vaak getwijfeld aan zijn tactische vermogen en dat is ook te zien aan de resultaten en de ranglijst en het totale seizoen .

Ik wil niet alleen xavi de schuld geven ook laporta heeft voor deze onevenwichtige selectie gezorgd , veel dezelfde type spelers op dezelfde positie . van jongens die over hun top zijn of nog niet rijp zijn of niet goed genoeg voor de top . geen 1 goede buitenspeler, geen goede cvm gene goede 10 , geen linksbenige cv van enig niveau .

Ik zie veel mensen zeggen klopp maar die heeft aan gegeven een sabatical te nemen .
buiten dat er zijn maar 2 a 3 trainers op de planeet die barca uit deze diepe crisis kunnen trekken . maar ook die zijn afhankelijk van goede beleidsbepalers , En vooral geld voor invensteringen iets wat er de aankomende jaren niet is . Gaan 5 6 7 magere jaren worden door financiële strubbels

27 januari 2024 om 22:45

Dat lijkt me ook wat overdreven - het doel met deze financiele ruimte en deze selectie is top 4 in La Liga en overwinteren in de CL. Er zijn ongetwijfeld een heleboel trainers die dat kunnen,

Barcelona heeft geen Messi of Iniesta meer, maar laten we wel zijn, buiten Atletico en Real Madrid komt niemand in Spanje in de buurt van de kwaliteit die er bij Barcelona rondloopt.

De lat ligt niet heel hoog, als het doel is “beter presteren dan Sociedad en Bilbao”.

27 januari 2024 om 22:51

Girona op dit moment

27 januari 2024 om 22:53

ik snap jou doelstellingen, en dat zijn ook realistische doelstellingen. Alleen het probleem is je bent Barcelona 1 van de grootste clubs op de planeet en daar gelden die doelstellingen niet. Wij verwachten dat wij op elk podium elk jaar om de grootste prijzen mee doen en dat is ook terecht. Waaronder laporta die van de daken schreeuwt dat wij terug zijn en mee gaan doen dat helpt ook niet aan het verwachtingspatroon .

27 januari 2024 om 23:52

Ik snap wel dat Laporta dat roept, dat is zijn baan. Maar er zit een nogal groot verschil tussen een topclub willen zijn en de huidige situatie waar je alleen de afdankers van topclubs kan aantrekken. Iedereen ziet dat ook wel. Maar het is tijdelijk, vroeg of laat is de financiele ellende voorbij.

En ook in de zwakke periode kan je met een beetje mazzel verrassende prestaties neerleggen, zoals het landskampioenschap vorig jaar - maar dan moeten er wel een hoop dingen goed vallen.

Xavi heeft altijd gelijk gehad, ondanks dat ie niets nieuws vertelde: deze club coachen is het moeilijkste taak binnen de voetbalwereld. Won vorig jaar twee prijzen, maar zelfs met de titel op zak werd er al aan zijn poten gezaagd. Laat staan wanneer de resultaten er niet meer naar zijn.

Aan de andere kant heb je een Ancelotti die nog geen tiende aan kritiek krijgt van wat Xavi moet vangen en uiteraard terecht mag blijven zitten (want zijn resultaten waren ernaar). En kijk wat continuïteit doet: ze gaan hoogstwaarschijnlijk kampioen spelen.

Xavi doet dit voor de club en dat spijt me. Want rustig is het nooit bij Barça en hij had zonder een greintje twijfel de beste man voor de club geweest.

27 januari 2024 om 23:13

Dat vind ik overdreven hoor. Nou doe je net alsof de druk bij Madrid niet minstens even groot is. Kijk naar Lope, Solari, Benitez... Ancelotti heeft bakken met kritiek gekregen van zowel de fans als de media sinds zijn terugkeer en dat terwijl hij imo gewoon veel beter presteert dan Xavi en ook al oneindig veel meer bewezen heeft als coach. Laat ik het zo stellen: Ancelotti had er bij Madrid volgens mij al uit gelegen als de rollen omgekeerd waren.

Ik snap de fans die zeiden dat ze Xavi graag langer de kans hadden gegeven maar dat snap ik vooral vanwege een gebrek aan goede vervangers. Tactisch komt hij imo gewoon tekort voor dit niveau en ook op individueel niveau kan hij spelers schijnbaar niet (lang) verbeteren of genoeg motiveren. Overigens is dat ook geen schande, zijn enige ervaring was in de zandbak op niveau kelderklasse. Dan is het niet gek dat hij nog niet op het juiste niveau zit. Daarnaast geldt datzelfde voor bijna de gehele staf dus daar kan je als manager ook nauwelijks op bouwen. Al kan je dat ook wel Xavi zelf aanrekenen, lijkt mij grotendeels nepotisme en vriendjespolitiek. Ik zou als ik hem geweest was toch minstens de helft van mijn staf vervangen hebben met mensen met ervaring op het topniveau zodat die je eigen gebreken mee kunnen opvangen.

28 januari 2024 om 00:51

Ach kom nou. Ik beweer niet dat Ancelotti nooit kritiek kreeg. Maar de shit die een coach van Barça over zich heen krijgt, krijgt een redelijk presterende coach bij jullie niet.

Ancelotti werd een aantal keer tactisch overklast door Xavi, won vorig jaar enkel de beker en zit er nu nog steeds. Zelfs als ie de beker niet had gewonnen, had ie nog gezeten. Aan Xavi z'n stoelpoten was men aan het zagen terwijl vorig seizoen niet eens afgelopen was (maar de twee prijzen wel binnen).
We hebben het hier niet over een paar kritische geluiden, he. Ik heb het over pers en fans die openlijk aan het klagen waren op de persoon die met een nieuwe kern kampioen werd nadat we dat vier jaar niet waren. Zonder Messi die er was om alles te redden.

Ja, de madrileense pers kan zeer kritisch zijn. Ontken ik nergens. Maar zo giftig als voor de coach van Barça? De hele entorno. Nergens. Johan Cruijff moest eruit nadat hij in zijn eerste zes jaar, zes prijzen had gewonnen (EC II, EC I, beker en vier keer kampioen). In 1994/1995 wilde men al van hem af. Een seizoen later gebeurde dat ook, terwijl met een beetje meer geluk Barça weer kampioen had kunnen spelen, in de finale stond van de beker en halve finale haalde van de UEFA cup.

Louis van Gaal had niet altijd het mooiste van het spel, maar vanwege zijn band met de pers, was het vechten tegen de bierkaai.

Guardiola, ondanks zijn resultaten werd er van alles over gezegd. En zelfs al deed hij niets fout, begon men te zeggen dat "mr. Perfect vast eau de cologne pist". Houd ik even de verzonnen verhalen over doping, uefalona, villarato, de treinreis naar Osasuna en zoveel andere zaken buiten beschouwing. Doel ik alleen op de persoonlijke aanvallen.

Luis Enrique was weliswaar niet de beste coach, maar mocht binnen het half jaar ook het veld ruimen vanwege zijn karakter en als de wedstrijd tegen Sociedad niet gewonnen was, lag ie eruit. Datzelfde seizoen won hij de triplet, maar ook hij kreeg bij iedere verliespartij zoveel kritiek over zich heen, dat het absurd was. Die kritiek kwam daarna terug toen ie bondscoach werd, trouwens.

Nee, de coaches van jouw club kunnen het absoluut zwaar hebben, maar het verbleekt bij de zooi die een coach van Barça krijgt. Niet alleen vanuit de spaanse hoofdstad, maar in het bijzonder van de entorno in en rondom Barcelona.

De coaches die jij benoemd waren de kleedkamer gewoonweg kwijt. Dat is de reden dat ze weg moesten. Er was nog net geen muiterij bij Benitez.

28 januari 2024 om 00:19

HAHAHAHA!!!! Geweldig! Deze man denkt dat Ancelotti bij ons mocht aanblijven met de resultaten die Xavi heeft geboekt. Wat een grap zeg. Zelfs met een aanvallende handicap (die Bellingham gelukkig voor ons opvult) zou Ancelotti allang bij Braziliaanse bond zitten om zijn contract te tekenen.

Zelfs een Zidane die geschiedenis schreef door de CL niet twee keer maar drie keer won, moest het schip ruimen toen het even niet liep.

Tja, anders werd hij wel weggestuurd. Bakt er niet zoveel van natuurlijk. Staat hele wedstrijd verongelijkt te doen aan de lijn. Ben benieuwd als hij vandaag “gewoon” gewonnen had of het ook was aangekondigd. Waarschijnlijk niet…

Was een goede middenvelder maar als trainer echt een enorme kleuter, moet je als barca zijnde niet langs de lijn willen hebben staan. Dat geschreeuw in die camera zojuist vond ik echt een toppunt.

27 januari 2024 om 23:13

Goede middenvelder zegt die, lol.... hij was de beste middenvelder aller tijden man.

En hij heeft gewoon veel passie voor Barca en wilt ten koste van alles winnen. Niks verkeerds aan. Een echte winnaar en kampioen, groot verlies voor Barca dat hij vertrekt. Zwarte dag voor ons.

28 januari 2024 om 01:11

Beste middenvelder aller tijden hahahahahahah. Komop zeg. Zidane, iniesta, modric, kaka, maradona, pirlo en nog meer. Zoveel betere geweest

Matige trainer en enorme kleuter nogmaals. Eerder een zwarte dag voor Real dan voor Barca.

28 januari 2024 om 09:49

Rivelino, Gerson, Tostao, Donadoni, Socrates, Falcao, om toe te voegen aan de lijst van Kaka2007: heel weinig voetbal gezien Komodo?

27 januari 2024 om 23:16

Een geweldige middenvelder inderdaad. Dat hij als coach een kleuter is wil verder niets over zijn niveau zeggen want dat was ie als speler ook al en daar was ie dus wel geweldig verder.

28 januari 2024 om 09:23

Fantastische voetballer, maar had nooit echt het charisma van een absolute topvoetballer en weinig momenten die je echt bij zijn gebleven omdat die te weinig direct bepalends deed zoals een Zidane bv.
En vooral een naar zeurderig karakter had op het veld o.a. tov de scheidsrechter altijd maar weer.

Wat voel ik me ontzettend kut zeg.. niet alleen door het verlies, maar ook door deze Culer! Capitan! Legend! Dit gun ik hem niet...

Maar hij ziet ook in dat dit misschien het beste is voor Barca.. Of iemand het daadwerkelijk beter gaat doen moeten we zien.. Real word alleen maar sterker volgend jaar.. Tel daarbij op dat het financieel moeilijk gaat.. Dus wie er ook komt gaat het zwaar krijgen...

Veel succes Mister 💙❤️

Bedankt voor alles! Hij kwam in een moeilijke tijd binnen en wist al dat het een zeer moeilijke job zou worden.

Natuurlijk was sommige kritiek terecht hij kon nog op veel gebieden groeien maar voor sommige dingen heb je gwn iets meer tijd nodig en iets meer ervaring.

Eerste jaar won barca met lelijk voetbal (2 aanvallers en 4 middenvelders) twee prijzen wat fantastisch was en ja het wat met lelijk voetbal maar hij deed het wel. Nu zien we als we met 3 middenvelders spelen dat alles niet zo makkelijk gaat. We moesten afscheid nemen van Jordi, Piqué en de belangrijkste Busi en dan zien we gelijk wat een gemis het is en dat het helemaal niet makkelijk is om zulke grote spelers te vervangen.

Pedri veel eruit geweest, Gavi geblesseerd, Kounde uit vorm samen met zijn partner Araujo, onze poolse spits die zijn vorm achterliet in onze vorige seizoen. De gedroomde cvm die bleef aan de kant van de Basken maakte het allemala niet zo makkelijk voor Xavi. Nogmaals veel kritiek op Xavi is terecht maar ook veel niet vooral de laatste wedstrijden waar je kan zien dat persoonlijke fouten ons de das om doen. Zoals De Jong vandaag na de wedstrijd zei “ Xavi geeft ons een plan als wij het niet goed uitvoeren is het ons schuld.”

Bedankt Xavi voor alles jij was de enige die opstond toen wij iemand nodig hadden❤️.

Hopelijk is dit een tot zien en gene vaarwel.

Groot verlies voor Real Madrid! Enorm jammer.

Nee maar even serieus (alhoewel ik het oprecht een verlies voor ons vind) deze man heeft potentie maar zijn karakter zit hem enorm in de weg. Om te verbeteren en problemen op te lossen is les nummer 1: erken dat er een probleem is. Meneer Xavi is daar niet toe in staat. Volgens Xavi en Laporta is Barcelona nog altijd de beste voetballende team van de wereld en zijn er helemaal geen problemen. Het zijn de scheidsrechters, andere teams, het weer, de bal die niet rond genoeg is… alles behalve Barcelona.

Afijn, we hebben nog Laporta…

28 januari 2024 om 01:44

Bij barca denken ze dat “tikkie-takka” nogsteeds werkt. 15 jaar geleden inderdaad. Ze moeten mee met hun tijd.

28 januari 2024 om 11:03

Het kan nog best werken, maar de selectie van nu is onvergelijkbaar met wat er tien jaar geleden rondliep.

28 januari 2024 om 12:02

Dat is zeker zo. Maar het fysieke en energieke voetbal van tegenwoordig zou het middenveld van dat barca destijds gewoon compleet overlopen.

Denk dat Xavi deze keuze nu naar buiten brengt om de eer aan zichzelf te houden. Het was natuurlijk wachten op het bericht dat hij ontslagen zou zijn. Ik denk dat dit nog steeds gaat gebeuren. Zo nuchter moet je zijn. Maar ik kan me ook voorstellen dat er nu bij Barca door deze aankondiging toch nog een balletje opgegooid wordt om hem tot einde seizoen te laten zitten. Die tijdwinst heeft hij dan.

Het heeft geen zin meer om dit seizoen een trainerswissel door te voeren. Het is wat het is dit seizoen, zeer teleurstellend. Het project Xavi mag toch wel mislukt genoemd worden. Barca doet er goed aan uit te kijken naar een wat meer ervaren trainer die durft door te selecteren.

Te lage kwaliteit elftal om er überhaupt iets van te kunnen maken. Snel wegwezen idd, laat een intern iemand maar voorlopig de leiding nemen.

Je zou zeggen dat de deur voor Jurgen klopp open is gezet... of john vd brom! Hahaha

Lijkt er iets weg te hebben van als ik nu opstap dan kunnen ze me in ieder geval niet meer ontslaan...

Moet zeggen dit team op een paar spelers na is echt matig. Het is dat Joa felix voor een scheet en drie knikkers daar wil voetballen maar daar moet je je als club toch voor schamen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren