voetbalzone

Trainer Xavi krijgt ongebruikelijk negatieve feedback: ‘Dat stoort me gewoon'

Mart van Mourik24 jul 2023, 23:24
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:01
Advertentie

Riqui Puig kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij Barcelona. Vorige transferzomer vertrok de Catalaan transfervrij naar LA Galaxy, waar hij inmiddels kan rekenen op een vaste basisplek. In gesprek met Relevo geeft de middenvelder in een terugblik aan niet tevreden zijn over de wijze waarop hij voorafgaand aan zijn vertrek bij Barça behandeld is door trainer Xavi.

“Nog voordat het seizoen voorbij was riep Xavi me en gaf hij aan dat ik het seizoen erna niet in zijn plannen voor zou komen”, herinnert Puig zich. “In de eerste week van de nieuwe voetbaljaargang kwam ik op het trainingscomplex, maar Xavi liet me niet meetrainen. Ik vond dat ik slecht behandeld werd, want ik was tenslotte nog contractspeler van Barcelona. Het stoorde me dat ik niet mee mocht trainen, want ik kan het me simpelweg niet permitteren om een tijd langs de kant te staan.”

“Het jaar dáárvoor heeft Xavi nog tweemaal met mijn ouders gesproken”, vervolgt Puig. “Het doet me pijn dat het uiteindelijk op deze manier is gelopen met Xavi en dat ik niet heb kunnen triomferen. Onze families hadden tenslotte een goede relatie, omdat die uit Terrassa kwamen. Natuurlijk zijn we voetballers en zit het af en toe tegen, maar dat hij me niet liet trainen in de eerste week stoort me gewoon enorm.”

Puig deed onlangs mee in het verloren oefenduel tussen de MLS All Stars en Arsenal (0-5). Hij had die plek verdiend in de selectie vanwege de goede prestaties die hij afgelopen seizoen neerzette. Afgelopen jaar kwam de middenvelder 36 keer in actie en wist hij tot 7 doelpunten te komen, terwijl hij 6 assists verzorgde. “Ik ben hier gekomen om minuten te maken en zelfvertrouwen te krijgen. Dat is inmiddels gelukt. Het is ook geweldig dat zowel Jordi Alba als Sergio Busquets hier nu speelt, want ik heb al die tijd contact met hen gehouden.”

Bezig met laden …