voetbalzone

Trainers Marino en Guidolin ruilen in Serie A van baan

Erik van Dam02 jun 2010, 15:04
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2010, 15:04
Advertentie

Parma heeft een nieuwe manager aan de haak geslagen. De Italiaanse Serie A-club meldt op haar officiële website dat ze Pasquale Marino heeft aangesteld. Saillant detail: bij Parma is hij de opvolger van Francesco Guidolin, die op zijn beurt bij de vorige club van Marino is gaan werken: Udinese.

/

Hoewel sprake is van een trainersruil, is daar volgens voorzitter Tommaso Ghirardi van Parma geen deal bij komen kijken. "Guidolin had nog een contract voor één seizoen, maar koos ervoor de club te verlaten", verklaart Ghirardi het ontstaan van de vacature in de Italiaanse media. "We hebben rondgekeken en besloten voor Marino te gaan."

"Wij zijn van mening dat Marino een coach is die klaar is voor deze klus en zijn teams levendig voetbal laat spelen. Daar mogen de fans zich op verheugen." Marino heeft als speler en trainer al de nodige clubs versleten. Hij speelde voor zeven clubs; voornamelijk kleinere clubs. Als manager is hij al toe aan zijn achtste werkgever. Voor hij bij Udinese aan het roer kwam, had hij de regie over het eerste elftal bij clubs als Catania en Foggia.

Bezig met laden …