voetbalzone

Tranen van verdriet bij Chili: ‘We hebben de ziel op het veld gelaten’

Gijs Freriks28 jun 2014, 22:35
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2014, 22:35
Advertentie

Brazilië kroop zaterdag door het oog van de naald. Het gastland van het WK schudde Chili pas na strafschoppen van zich af en plaatste zich daardoor voor de kwartfinale. “We hebben goed gespeeld, hadden geen geluk. We raakten de lat. We hebben onze ziel op het veld achtergelaten”, zei Arturo Vidal na afloop.

voetbalzone

De middenvelder van Juventus doelde op de kans die Mauricio Pinilla in de slotminuut van de verlenging kreeg. De ingevallen spits schoot na een counter tegen de lat en de daaropvolgende strafschoppenserie werd het elftal van Jorge Sampaoli fataal. “We hebben alles gegeven om onze droom waar te maken en hebben met ons leven gevochten. Het is zuur om er op deze wijze uit te vliegen”, zegt Vidal.

Doelman Claudio Bravo keepte een uitmuntende wedstrijd, maar moest in de penaltyreeks zijn meerdere erkennen in collega Júlio César: “We moeten trots zijn”, sprak Bravo. “We verlaten het toernooi met opgeheven hoofd.” Dilma Rousseff, de presidente van Brazilië, liet in een reactie weten erg trots te zijn: “Brazilië gelooft in jullie. Ik heb alle vertrouwen in het team van Felipe Scolari.”

Bezig met laden …