voetbalzone

Transfer Bendtner mogelijk goed nieuws voor Feyenoord

Bart Kruyt15 aug 2014, 12:44
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2014, 12:44
Advertentie

Martin van Geel beschreef Bas Dost een tijdje geleden als 'de ideale opvolger' voor Graziano Pellè en kan wellicht weer gaan proberen om de aanvaller binnen te halen. De onderhandelingen tussen Feyenoord en VfL Wolfsburg verliepen uiterst moeizaam, maar dat zou vooral komen omdat de Duitsers eerst een nieuwe spits wilden binnenhalen. Die is er nu: Nicklas Bendtner heeft getekend.

voetbalzone

De 26-jarige Deen was transfervrij sinds zijn vertrek bij Arsenal, waar hij sinds 2005 op de loonlijst stond. Een doorbraak bij de Engelse topclub bleef uit en Bendtner speelde op huurbasis al voor Birmingham City, Sunderland en Juventus. Deze zomer nam hij definitief afscheid van Arsenal en Bendtner vervolgt zijn loopbaan nu in de Bundesliga.

Eerder in de zomer sprak Bendtner ook met Eintracht Frankfurt, maar deze club schrok van de salariseisen van de spits. Wolfsburg heeft daar blijkbaar minder moeite mee en heeft Bendtner vrijdagmiddag gepresenteerd als nieuwe aanwinst: hij heeft voor drie jaar getekend en gaat met het voor een aanvaller opvallende rugnummer 3 spelen. Mogelijk biedt deze transfer voor Dost dus de mogelijkheid om alsnog te vertrekken.

Bezig met laden …