voetbalzone

Transfer Cvitanich naar San Lorenzo van de baan

01 sep 2009, 23:12
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2009, 23:12
Advertentie
De Argentijnse middenmoter San Lorenzo heeft van de nationale bond geen toestemming gekregen om Dario Cvitanich over te nemen van Ajax. Volgens het Argentijnse dagblad Diario Hoy stuurden de Amsterdammers de vereiste papieren te laat richting het uitvoerend comité van de bond. Dat maakt geen uitzonderingen en staat de transfer niet toe.



San Lorenzo schreef de 25-jarige aanvaller onlangs al in voor het nieuwe seizoen in Argentinië, in de hoop de transfer sneller voor elkaar te krijgen. De club was niet de enige; ook competitiegenoot River Plate deed een vergelijkbare handeling. San Lorenzo deed bij haar transferaanvraag een excuusbrief van Ajax, maar het mocht niet baten.

Cvitanich blijft daardoor in ieder geval tot de winterstop in de Eredivisie. Hij kwam een jaar geleden voor circa zeven miljoen euro over van Banfield. In september debuteerde hij en na het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar naar Real Madrid leek hij de aangewezen persoon om de rol van aanvalsleider op zich te nemen. Die rol was echter van korte duur.

Eind december toonde hij zijn kwaliteiten en noteerde hij in twee duels tegen De Graafschap en ADO Den Haag vijf treffers. Maar in de duels die volgden gunde Marco van Basten zijn aankoop niet altijd een basisplaats en kon Cvitanich in de minuten die hij speelde, niet altijd overtuigen. “Het vertrouwen ontbreekt”, zo zei de Zuid-Amerikaan eerder deze week nog. Zijn teller staat op tien goals in 21 duels namens Ajax.
Bezig met laden …