voetbalzone

Transfer Kökçü naar Benfica bijna rond: clubs naderen akkoord over transfersom

Jordi Tomasowa09 jun 2023, 14:21
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2023, 14:21
Advertentie

De transfer van Orkun Kökçü naar Benfica is zo goed als rond, zo meldt De Telegraaf. De ochtendkrant baseert zich op goed geïnformeerde bronnen in Lissabon die bevestigen dat Feyenoord en Benfica elkaar dicht zijn genaderd. De transfersom bedraagt dertig miljoen euro, een doorverkooppercentage én bonussen, waardoor de uiteindelijke som boven de veertig miljoen euro kan uitkomen.

Volgens 1908.nl is de deal inmiddels al helemaal rond. Het medium meldde eerder al dat de clubleiding van Feyenoord een bedrag van veertig miljoen euro over wenst te houden aan de verkoop van Kökçü. Mocht Benfica dat bedrag daadwerkelijk neerleggen, dan is er sprake van de duurste uitgaande transfer ooit. Het record is nu in handen van Luis Sinisterra, die vorig jaar voor 25 miljoen euro werd verkocht aan Leeds United.

De Telegraaf kwam donderdagochtend al met het nieuws dat de 22-jarige middenvelder bij o Glorioso de bestbetaalde speler gaat worden. Transfermarktexpert Fabrizio Romano en 1908.nl weten verdere details over het contract van Kökçü te melden. Zo zou de twintigvoudig international van Turkije tot medio 2028 gaan tekenen in het Estádio da Luz.

Naast een langdurig contract kan Kökçü zich in Lissabon verzekeren van zijn favoriete rugnummer 10. De Haarlemmer gaat zijn Feyenoord-salaris bij Benfica verdrievoudigen. Kökçü’s keuze is daardoor duidelijk: zijn voorkeur ligt bij een dienstverband in Portugal. De middenvelder voelt het vertrouwen van Benfica-trainer Roger Schmidt en hij ziet een hereniging met Fredrik Aursnes als de perfecte vervolgstap in zijn carrière. Ook zou Kökçü onder de indruk zijn geraakt van de speelstijl van Benfica in de Champions League.

De Portugese landskampioen hoopt met Kökçü de volgende Enzo Fernández in huis te halen en wil daarom eenzelfde soort clausule in zijn contract opnemen. Chelsea betaalde uiteindelijk een afkoopclausule van 120 (!) miljoen euro om de Argentijn naar Stamford Bridge te halen. Een soortgelijke clausule zou in het contract van Kökçü opgesteld worden. Bij een daadwerkelijke transfer verbreekt hij niet alleen het uitgaande transferrecord van Feyenoord maar ook het inkomende transferrecord van Benfica. De medische keuring lijkt dit weekend nog op de planning te staan.

Bezig met laden …