voetbalzone

Transfer Neymar aanstaande: ‘Het zit erop, we luisteren naar biedingen’

Erik van Dam27 apr 2013, 07:00
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2013, 07:00
Advertentie

Na een lange periode van wachten lijkt het na dit seizoen eindelijk zover: Neymar verlaat Santos voor een club in Europa. Vicevoorzitter Odilio Rodrigues laat vrijdagavond aan het Cadena SER-programma La Graderia weten dat de spits heeft besloten niet in te gaan op een nieuwe aanbieding van zijn club. Derhalve kiest Santos ervoor Neymar gedurende de eerstvolgende transfermarkt te verkopen.

/

Neymar ligt tot 31 december 2014 vast in zijn vaderland en al jaren riep iedereen rondom de aanvaller dat hij ná het WK 2014 weg zou gaan uit Brazilië. Omdat hij nu niet meer bijtekent lijkt het moment van vertrekken echter dichterbij te komen. Afgaande op de woorden van Rodrigues rekent men er in Spanje op dat Neymar in de zomer Santos al zal verlaten voor een grote club in Europa.

“Zijn verblijf hier komt ten einde, het zit er bijna op. Het wordt nu dus tijd dat we gaan luisteren naar aanbiedingen”, stelt de vicepresident. Zijn directe baas, voorzitter Luis Álvaro de Oliveira Ribeiro, deed de laatste weken juist zijn best om de rust te bewaren. Hij gaf steeds aan dat er met geen enkele club een voorakkoord is gesloten aangaande Neymar en dat de sterspeler de club pas volgend jaar zomer verlaat.

In werkelijkheid lijkt er echter wel degelijk een aanbetaling van tien miljoen euro te zijn gedaan door Barcelona. De Spaanse pers komt maandelijks met een nieuwe variant vol feiten en quotes van mensen rondom de Catalaanse club. Het is geen geheim dat men in Camp Nou gecharmeerd is van Neymar en hem graag ziet komen. Mogelijk breekt dat moment in de zomer dus al aan.

Bezig met laden …