voetbalzone

Transfer Robinho wordt lastig: 'De genoemde bedragen zijn erg hoog'

Bart Kruyt18 jun 2013, 17:45
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2013, 17:45
Advertentie

Santos heeft Neymar verkocht aan Barcelona en wil Robinho terughalen als vervanger. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan: de aanvaller heeft nog een doorlopend contract bij AC Milan, dat Robinho niet voor een schijntje wil laten vertrekken. De salariseisen van de speler zelf zijn bovendien ook niet misselijk en dus daalt het vertrouwen in een goede afloop bij Santos.

/

De Braziliaanse club is nu al een klein jaar bezig met de terugkeer van de 29-jarige Robinho, nadat de dribbelaar had aangegeven graag 'terug naar huis' te willen komen. In januari was een deal niet mogelijk, maar in de zomer wil Santos een nieuwe poging gaan wagen. Er moet dan wel water bij de wijn worden gedaan door Milan en Robinho, want anders zal het opnieuw niet tot een transfer gaan komen.

"We hebben met iemand gesproken die zowel Milan als Robinho vertegenwoordigd", zegt Odilio Rodrigues, de vicevoorzitter van Santos. "De bedragen die zijn genoemd, zijn erg hoog. Het gesprek was over de telefoon, dus we wachten nog op een officiële bevestiging dat de genoemde bedragen kloppen. Maar als dat zo is, dan lijkt een transfer niet haalbaar." Robinho, die zijn loopbaan begon bij Santos en als speler van Manchester City nog eens werd verhuurd aan de club, heeft bij Milan nog een eenjarig contract.

Bezig met laden …