voetbalzone

Transfer van Parzyszek naar Frankrijk ketst ‘na lang praten’ af

Erik van Dam29 jan 2014, 15:19
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2014, 15:19
Advertentie

Piotr Parzyszek kan een transfer naar Nantes voorlopig op zijn buik schrijven. De twintigjarige spits van Poolse komaf zag een overstap naar de Ligue 1-club wel zitten en had er voor vierenhalf jaar kunnen tekenen. Les Canaris, die zevende staan in de Franse competitie, konden De Graafschap echter niet de zekerheden en garanties geven die de club graag wilde hebben.

voetbalzone

Nantes is niet de eerste club die het heeft geprobeerd bij Parsyzsek. Benfica toonde als eerste serieuze belangstelling voor de makkelijk scorende spits. De Graafschap bereikte een akkoord met de Portugese topclub over een transfersom van 650.000 euro en een doorverkooppercentage: bovendien mocht Parzyszek het seizoen dan gewoon afmaken in Doetinchem. Uiteindelijk trok de aanvaller zelf de stekker uit de deal.

Maandag werd door Voetbal International melding gemaakt van belangstelling uit Engeland: West Ham United zou het wel zien zitten in de man die zestien keer scoorde in twintig wedstrijden in de Jupiler League. Na maandag volgden er echter geen nieuwe berichten over West Ham, dus is het de vraag hoe serieus de interesse nog is. Omroep Gelderland heeft echter bevestigd gekregen dat Nantes wel degelijk serieus was.

Technisch manager Roland Vroomans geeft te kennen dat de Fransen zich maandagavond bij De Graafschap meldden. “We hebben lang gepraat. Het leek niets te worden, maar een dag later ging het toch weer de goede kant op. We wilden echter per direct een transfersom, maar zij konden ons geen duidelijkheid geven en alles verliep traag”, legt hij uit. Parzyszek heeft nog tot vrijdagavond om weg te komen van De Vijverberg; Vroomans zegt dat er nog ‘iets’ speelt op de achtergrond met een buitenlandse club.

Bezig met laden …