voetbalzone

Transfer van Toivonen naar PSV in impasse

24 dec 2008, 07:02
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2008, 07:02
Advertentie
De door PSV zeer gewilde Ola Toivonen is vooralsnog te duur. Malmö FF vraagt ruim vijf miljoen euro om de nog tot januari 2011 lopende verbintenis af te kopen, zo meldt De Telegraaf woensdag. De 22-jarige aanvaller, die tevens Zweeds international is, wordt al maanden gevolgd door de regerend landskampioen.



De Eindhovenaren hebben directeur Hasse Borg van Malmö FF duidelijk gemaakt dat ze niet meer dan 3,5 miljoen euro voor Toivonen willen betalen. De aanvaller zelf, die in de Allsvenskan veertien keer scoorde, wil dolgraag naar Eindhoven verkassen en is teleurgesteld over de weinig coöperatieve houding van zijn club.

Twee jaar geleden verkocht de Zweedse club namelijk voor iets meer dan vier miljoen euro Afonso Alves aan SC Heerenveen. Het kamp Toivonen rekende op een vergelijkbare vraagprijs, vooral omdat de Braziliaan gedurende een langere periode trefzeker was geweest. Tovoinen stak alleen vorig seizoen in een uitstekende vorm.

"Wij hebben een heel acceptabel bod gedaan, maar hebben het vermoeden dat zij dit hebben afgewezen omdat de transfermarkt nog niet eens open is", reageert manager transfers en scouting Adrie van Kraay van PSV in de woensdageditie van de ochtendkrant. "Vanaf 1 januari hebben we een maand de tijd. Wij blijven voorlopig stil, maar houden natuurlijk wel de vinger aan de pols."

Cassio
De aankondiging dat PSV reservekeeper Cassio Ramos (21) de tweede seizoenshelft wil verhuren heeft in de voorbije weken lichte interesse opgeleverd. De club uit Eindhovenen wil de Braziliaan het liefst aan een Eredivisieclub verhuren.
Bezig met laden …