voetbalzone

Transfer van Ziyech definitief van de baan; CBS noemt mogelijk nieuwe club

Noel Korteweg10 jul 2023, 21:15
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2023, 21:15
Advertentie

De transfer van Hakim Ziyech naar Al-Nassr is definitief van de baan. Dat melden CBS Sports en verschillende Engelse media. Daarmee komt er een einde aan de transfersoap van de dertigjarige spelmaker van Chelsea, die afgelopen maand juist heel dicht bij een dienstverband bij de Saudi-Arabische club was. Ziyech werd echter plotseling een lager salaris aangeboden dan in eerste instantie overeengekomen. Al-Ahli wordt nu genoemd als mogelijk nieuwe werkgever van de linkspoot.

De transfer van Ziyech naar de club waar ook Cristiano Ronaldo speelt leek volledig in kannen en kruiken, tot er opeens berichten naar buiten kwamen over vermeende knieproblemen. De ex-Ajacied zou niet door zijn medische keuring bij Al-Nassr zijn gekomen en ook een tweede medische test kon de zorgen over zijn fitheid niet wegnemen. Ziyech ontkrachtte dat gerucht door een foto op Instagram te plaatsen met de tekst: “Knieproblemen, toch?”, met twee lach-emoji’s.

GOAL kwam later met ‘de waarheid’, zo klonk het. Volgens de berichtgeving werd Ziyech op het laatste moment plotseling een lager salaris aangeboden dan in eerste instantie overeengekomen. Hoewel er op hoofdlijnen al een akkoord bereikt was tussen Chelsea en Al-Nassr en ook Ziyech een overeenkomst had bereikt over de persoonlijke voorwaarden, ging de deal uiteindelijk niet door. Het tweede aanbod was naar verluidt veertig procent minder dan de eerste aanbieding. Nu is de stekker er dus definitief uitgetrokken.

Afgelopen januari ging er ook al een streep door zijn transfer naar Paris Saint-Germain. Ook daar kwamen naar verluidt knieproblemen aan het licht, maar het was vooral Chelsea dat ervoor zorgde dat de deal niet doorging. De Franse grootmacht liet namelijk allerlei andere medische tests afnemen, waar Ziyech wel doorheen kwam. Vervolgens blunderden the Blues drie keer door de verkeerde documenten op te sturen naar PSG. Toen eenmaal de juiste papieren werden verzonden, was het al te laat. Ziyech keerde vervolgens noodgedwongen terug naar Engeland om het seizoen af te maken bij Chelsea.

Ziyech wist nooit een vaste basisplaats te veroveren op Stamford Bridge maar lijkt, los van de geklapte deal met Al-Nassr, hoe dan ook te vertrekken deze zomer. Vooral afgelopen seizoen werd hij nog maar mondjesmaat gebruikt. Ziyech kreeg weinig speeltijd van managers Thomas Tuchel, Graham Potter en Frank Lampard. De ex-Ajacied kwam slechts 24 duels in actie waarvan 9 als bassispeler. Daarin was hij goed voor 3 assists. Chelsea nam Ziyech in 2020 voor 40 miljoen euro over van Ajax.

Bezig met laden …