voetbalzone

Transfer van zoveelste ex-Barcelona-ster naar Inter Miami lijkt van de baan

Sam Vreeswijk28 jul 2023, 09:08
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:05
Advertentie

Een overstap van Luis Suárez naar Inter Miami deze zomer lijkt van de baan. Eerder deze maand bevestigde Jorge Mas, clubeigenaar van Inter Miami, in El Pais nog dat zijn club had gesproken met de 36-jarige spits over een transfer. Donderdag sprak Grêmio-trainer Renato Portaluppi zich erover uit: “De soap kan worden beëindigd, want hij blijft tot december bij ons.”

De Amerikaanse club wilde Suárez graag herenigen met Messi, maar dat lijkt voorlopig dus niet te gaan gebeuren. Donderdag, nadat Grêmio in de Braziliaanse beker werd uitgeschakeld door Flamengo (0-2), was trainer Portaluppi duidelijk. “Suárez is heel belangrijk voor ons. Hij maakt het verschil”, aldus de oefenmeester in gesprek met Sport TV. “De soap kan worden beëindigd, want hij blijft tot december bij ons. Dat geeft alle partijen rust.”

Suárez ligt nog tot eind 2024 vast bij de Braziliaanse club, waardoor een transfervrij vertrek voorlopig nog kan worden uitgesloten. Toch is het goed mogelijk dat de Uruguayaan voortijdig vertrekt bij Grêmio. Zelf had hij de stap naar Inter Miami naar verluidt wel zien zitten. Braziliaanse media meldden dat hij zelfs bereid was om salaris in te leveren.

Inter Miami is deze zomer bezig om een ware Barcelona-reünie te organiseren. Behalve Messi werden ook Jordi Alba en Sergio Busquets al naar Florida gehaald. Trainer Gerardo Martino liet eerder ook al weten dat hij Suárez daar graag aan zou toevoegen. “Maar er zijn nog veel obstakels. Het gaat niet alleen om Inter Miami”, citeerden Amerikaanse media hem. Die obstakels lijken er nu dus voor te hebben gezorgd dat de overgang is afgeketst.

Bezig met laden …