voetbalzone

Transfer Wildschut afgeketst: 'Hier gaan wij absoluut niet aan voldoen'

Bart Kruyt23 aug 2012, 13:52
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2012, 13:52
Advertentie

Yanic Wildschut moet een transfer naar sc Heerenveen uit zijn hoofd zetten. De linksbuiten van VVV-Venlo was in beeld als opvolger voor Oussama Assaidi en dinsdagavond deed Heerenveen een nieuwe poging om Wildschut over te nemen. VVV wees het voorstel echter af en gaf de Friezen een deadline: de transfer moest donderdag afgerond worden, of anders zou het niet doorgaan.

/

Heerenveen heeft daarop laten weten dat het afhaakt in de strijd om Wildschut. "Yanic stond heel hoog op ons lijstje, maar niet tegen elke prijs. Ons bod was meer dan marktconform voor een jeugdinternational", zegt algemeen directeur Robert Veenstra van Heerenveen tegen Voetbal International. "Ze willen 2,5 miljoen euro plus 25 procent van de meerwaarde bij doorverkoop óf 2,5 miljoen met twee bonussen van anderhalve ton. 2,8 miljoen dus. Daar gaan wij absoluut niet aan voldoen."

"Wij hebben de afgelopen periode meerdere openingen geboden, dus niet slechts twee keer zoals Soentjens zegt", vervolgt Veenstra. "Dinsdag om kwart over tien deden wij ons laatste, en hoogste bod. Daarover moest hij overleggen met Hai Berden, alvorens hij het kon afwijzen." Heerenveen heeft aangegeven verder te gaan zoeken. In januari komt Marco Pappa van Chicago Fire al naar Friesland.

Bezig met laden …