voetbalzone

Transferembargo Portsmouth opgeheven dankzij hulp Udinese

Matthijs van Laar26 jan 2010, 15:00
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2010, 15:00
Advertentie

Portsmouth mag weer zaken doen op de transfermarkt. De Engelse Premier League-club werd in augustus verboden om nog spelers aan te trekken omdat er diverse schulden openstonden bij andere clubs, maar dinsdagmiddag werd dat embargo opgeheven. Dat is met name de te danken aan Udinese, dat een nieuwe schikking met Pompey overeen kwam over de transfergelden voor Sulley Muntari.

/

Portsmouth is de Italianen nog zo’n vier miljoen euro verschuldigd voor de Ghanees, maar heeft ondanks de moeilijke financiële situatie een oplossing gevonden om dat geld bijeen te krijgen. Daarop besloot de organisatie van de Engelse voetbalcompetitie twee miljoen aan ingehouden TV-gelden terug te storten en het transferverbod op te heffen.

Coach Avram Grant kan zodoende nog voor het einde van de transferperiode versterkingen aantrekken. “We hebben hier hard aan gewerkt, en we zijn verschrikkelijk blij dat het embargo is opgeheven”, vertelde voorzitter Peter Storrie. “Grant mag nu gaan proberen om spelers transfervrij of op huurbasis binnen te halen.”

Bezig met laden …