Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Transferrecord verbroken: Brighton maakt komst Yankuba Minteh wereldkundig

Laatste update:

Brighton & Hove Albion heeft Yankuba Minteh gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De negentienjarige buitenspeler komt naar verluidt voor 39 miljoen euro over van Newcastle United. Minteh heeft bij the Seagulls een contract tot medio 2029 getekend.

De Gambiaan, die vorig seizoen nog op huurbasis actief was voor Feyenoord, levert the Magpies dus bijna veertig miljoen euro op. Hij is daarmee de duurste inkomende transfer uit de clubgeschiedenis van Brighton. Dat record stond eerder op naam van spits João Pedro, die ruim een jaar geleden voor 34 miljoen overkwam van Watford.

Het was bekend dat Newcastle bereid was om Minteh te verkopen, daar de club kampt met de druk van de Financial Fair Play-regels. Minteh, die nog geen enkel officieel duel voor Newcastle speelde, stond in de belangstelling van onder meer Olympique Marseille, Olympique Lyon, Borussia Dortmund, Everton en AS Roma.

Voor Newcastle dreigde een puntenstraf als zij er voor 30 juni niet in zouden slagen om een significante verkoop te bewerkstelligen. Newcastle had ook de mogelijkheid om Anthony Gordon te verkopen aan Liverpool, maar de club gaf altijd de voorkeur aan een verkoop van Minteh.

David Weir, de technisch directeur van Brighton, is in zijn nopjes met de komst van Minteh. "Yankuba is een jong talent dat veel belangstelling heeft getrokken, dus we zijn verheugd om hem bij de club te verwelkomen. Hij is een opwindende aanvallende speler met een ongelooflijke snelheid. Hij had een zeer indrukwekkend seizoen bij Feyenoord, waarin hij ervaring opdeed in zowel de Champions League als in de Europa League."

Minteh werd vorig seizoen door Newcastle overgenomen van het Deense Odense BK. Nog voor hij zijn officiële debuut kon maken werd bekend dat hij het tijdelijk mocht laten zien bij Feyenoord. In Rotterdam-Zuid had de Gambiaans international een wisselvallig begin, maar uiteindelijk werd hij een vaste waarde in het elftal van trainer Arne Slot. In de Eredivisie kwam Minteh het afgelopen seizoen tot 10 goals en 5 assists.

Everton had tot voor kort nog de beste papieren om de vleugelaanvaller binnen te hengelen. De club uit Liverpool bereikte een akkoord met Newcastle over de ruildeal tussen Minteh en Dominic Calvert-Lewin, maar laatstgenoemde kwam niet rond met Newcastle, waardoor de deal klapte.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Is een ruwe diamant met echt specifieke kwaliteiten onder de juiste begeleiding kan dit een hele grote worden. Maar... 39 miljoen, nu al? Dat is echt veel geld.

1 juli 2024 om 08:02
0

Tja, er gaan 16-jarigen vanuit Zuid-Amerika voor die bedragen naar de Spaanse topclubs. Ik vind het geen gek bedrag voor zo’n groot talent, Minteh gaat voor het dubbele vertrekken bij Brighton.

1 juli 2024 om 08:59
0

Vind het een bizar bedrag voor iemand die geen home-grown is, nog geen minuut in de PL heeft gespeeld en die bij Feyenoord heeft bewezen te kunnen voetballen (vooral met tijd om de bal aan te nemen) maar ook enorme oogkleppen op heeft. En dat laatste is echt lastig af te leren.

1 juli 2024 om 09:20
0

Hij is 19 en speelt pas 1,5 jaar 11 tegen 11 op gras. Als je ziet wat voor een stappen hij heeft gemaakt tot nu toe, zet hij die ook met gemak.

Ik ken weinig buitenspelers van die leeftijd met zoveel gevoel voor ruimte en kwaliteit van drukzetten.

1 juli 2024 om 09:35
0

Maar ook iedereen (of bijna iedereen, jij niet blijkbaar) kon zien dat hij bij Feyenoord enorme stappen heeft gezet. Zelfs in datgene dat jij "lastig af te leren" noemt, want in de laatste pakweg 10 wedstrijden was hij daar echt zichtbaar in verbeterd. Weet acties steeds beter af te wisselen met afgeven en rust houden

1 juli 2024 om 10:20
0

Anderzijds denken mensen ook altijd dat zo een snelle groei maar door zal blijven gaan.

1 juli 2024 om 13:08
0

Dat hoeft ook niet. Hij is nu in het begin van zijn carriere en daar heb je normaal gesproken iets meer groei dan later. Dus het is prima dat hij over een paar seizoenen minder groeit

1 juli 2024 om 08:06
0

Dit bedrag is betaald om ervoor te zorgen dat Newcastle zich aan de PSR-regels houdt en niet Gordon of Isak hoeft te verkopen. Je ziet overal in de Premier League dat clubs elkaar dit soort "vriendendienstjes" bewijzen. Natuurlijk krijgt Brighton er een aardig talent voor terug, maar ik denk dat niemand verwacht dat Minteh bij Brighton een hele grote gaat worden.

1 juli 2024 om 08:23
0

Ja hoor; verwacht ik wel

1 juli 2024 om 08:35
0

@273618, je houdt natuurlijk altijd mensen die 's morgens nog een beetje in de war zijn. Kan gebeuren, geen probleem.

1 juli 2024 om 09:11
0

Even serieuze vraag, waarom zou je dat doen?

Het is toch beter voor Brighton als er een concurrent minder wordt? Dan zou je nog misschien wel betere speler van Newcastle kunnen kopen?

1 juli 2024 om 10:19
0

@mr_knowledge, wellicht om te zorgen dat Newcastle hetzelfde zal doen als Brighton het nodig heeft. Deze regelgeving is afgeschoten door de clubs en vanaf volgend jaar zullen er regels komen die erg lijken op de FFP van de Uefa. Natuurlijk is het geen pure liefdadigheid van Brighton, maar als Newcastle gisteren Gordon of Isak had moeten verkopen dan schieten zij zelf daar alsnog niets mee op. Nu hebben ze een relatief leuke speler gekocht.

1 juli 2024 om 11:09
0

Ik hoop dat je at most wat dieren houdt maar toch zeker geen mensen, en ben 's ochtends scherp genoeg.

1 juli 2024 om 11:37
0

Gezien het pure voetbaltalent wat Minteh heeft denk ik het eigenlijk wel dat het een grote gaat worden daar. Hij moet nog veel leren en afleren,maar puur op basis van aangeboren voetbaltalent heeft er de afgelopen 10 jaar geen betere rondgelopen in Nederland

1 juli 2024 om 12:04
0

Newcastle heeft hele andere ambities dan Brighton, Newcastle wil de top aanvallen in PL. Ik zie niet in dat ze concurrenten van elkaar zijn op dit moment.

1 juli 2024 om 13:12
0

Madmarcel, beste uitspraak. Werd dat ook niet over Ihataran gezegd?

1 juli 2024 om 17:02
0

Met die redenatie komt er nooit meer een getalenteerde voetballer uit de eredivisie.

1 juli 2024 om 08:08
0

Veel geld, maar ze betalen juist voor zijn potentie. Heeft ook een prima mentaliteit en als je her verschil ziet tussen het begin van het seizoen en zijn laatste maanden dan zie je dat hij snel leert en zijn rendement ook omhoog gaat. En hoewel hij nog genoeg fout deed, wist hij altijd wat te creëren en was er geen back die echt een fijne dag tegen hem had.
Benieuwd hoe hij het gaat doen in de PL, maar denk dat hij uiteindelijk wel komt bovendrijven.

1 juli 2024 om 08:09
0

Ik kan er niets aan doen maar ik hem niet slagen. T komt veels te vroeg.
Hij is te wild en zijn balcontrole is vaak niet best.
Deze man had lekker terug naar Nederland moeten komen of een ander lager stapje.
Voor England waar er steeds druk op hem komt te staan komt hij te kort de ballen vliegen nog van zijn voet af\

Wat een geld. Heeft Brighton de pech dat die onder contract staat bij Newcastle anders was die voor max 25 op te halen gok ik.

Waanzin wat mij betreft. Vind het een leuke speler met enorm veel snelheid, maar ook enorme oogkleppen en als het een keer of twee niet lukt (acties), dan kan je hem net zo goed wisselen want dan gebeurd er niks meer...

Zeer inconsistente speler. Om daar dan 39 (!) miljoen voor te betalen, vind ik persoonlijk waanzin.

1 juli 2024 om 08:09
0

Regelmatig oogkleppen idd, maar vond het juist mooi dat hij de actie bleef maken als het een keer niet lukte

1 juli 2024 om 08:30
0

Is ook mooi. Maar toch: als het hem een paar keer niet lukt, gaat het hem zo goed als niet meer lukken in een wedstrijd. Jammerlijk.

Heeft absoluut talent en goede potten gespeeld bij Feyenoord. Maar blijf het transferbedrag echt waanzinnig hoog vinden.

1 juli 2024 om 09:00
0

Ja het bedrag is belachelijk. Zou normaal gezien max 25 zijn

Als je Volendam zo op een hoopje speelt als Minteh heeft gedaan, dan is 39 miljoen nog een schijntje natuurlijk

1 juli 2024 om 08:44
0

Heeft wel wat meer gedaan dan dat. Heeft vergelijkbare cijfers (goals/assists) met Sinisterra in zijn laatste seizoen bij Feyenoord en dan word Minteh nog omschreven als speler zonder overzicht. Die 39 miljoen vind ik ook erg overdreven, de premier League komt nog te vroeg terwijl hij gewoon wedstrijden moet spelen. Maar wat die Engelse onderling naar mekaar betalen dat gaat ook nergens over.

1 juli 2024 om 14:41
0

Heeft Ajax anders ook behoorlijk op een hoopje gespeeld, telt dat dan zwaarder?!

2 juli 2024 om 17:46
0

Zeker. Dat zal het goed doen op zijn cv, ook getuige de transfersom

Als je ziet hoeveel wedstrijden hij heeft gefaald , dit is puur op potentie.

Leuke voetballer voor een middenmoter in Engeland, hij zal daar vast wel z'n kans krijgen. Echter ligt er ook meteen een druk op zo'n 19jarige jongen, die heeft hij nog geen moment gevoeld in zn carrière verwacht ik. Met al die wedstrijden in de PL en de bekers komt hij echt wel aan z'n minuten, maar 39 miljoen is echt heel veel geld voor een speler die zo wispelturig is. Ik snap wel dat Newcastle niet verder wil met hem, die is nog lang niet klaar voor de basis van Newcastle.

2 juli 2024 om 13:46
0

Ik denk dat ze hem liever hadden gehouden, maar ze moeten verkopen.

Toch goede reclame voor Feyenoord dit. Je koopt een speler voor 8 miljoen, laat hem een jaartje bij Feyenoord spelen en vervolgens verkoop je hem voor een kleine 40 miljoen. Dat is nog eens snel winst maken!

Hoog bedrag, maar goede transfer. Heeft vooral in de tweede seizoenshelft aangetoond veel potentie te hebben. Verwacht wel dat hij wordt uitgeleend in het eerste seizoen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren