voetbalzone

Transfersoap Lukaku krijgt verrassende wending: spits siert cover La Gazzetta

Mart Oude Nijeweeme22 jun 2023, 12:11
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2023, 12:11
Advertentie

Romelu Lukaku prijkt donderdag op de voorpagina van La Gazzetta dello Sport. De Belgische spits, die al tijden in onderhandeling is met Internazionale en Chelsea, wordt door de roze sportkrant aan AC Milan gelinkt. Lukaku wordt door het dagblad gehuld in een shirt dat de clubkleuren van Inter en Milan combineert. Aanleiding voor de geruchten is de aanstaande megatransfer van Sandro Tonali naar Newcastle United.

Tonali staat op het punt om voor 70 miljoen euro de overstap te maken naar de Premier League. Het vertrek van de Italiaanse middenvelder maakt dat Milan extra middelen heeft. Ook om Lukaku definitief aan te trekken, iets wat Inter gezien de penibele financiële situatie niet lukt. La Gazzetta rept over een 'XL-aanval' met Olivier Giroud en Marcus Thuram.

Lukaku keert officieel over acht dagen terug bij Chelsea, wanneer zijn huurperiode bij Inter ten einde is. Een avontuur bij de Londense grootmacht ziet de Belgische spits echter niet zitten, waardoor het waarschijnlijk is dat hij zijn carrière in Italië zal voortzetten. Piero Ausilio reisde namens Inter al af naar Engeland om te onderhandelen over een nieuwe huurperiode onder voordeligere voorwaarden. Lukaku zou altijd hebben beweerd graag bij Inter te willen blijven.

Aan die woorden lijkt Milan echter geen boodschap te hebben, daar de aartsrivaal de lont in het kruitvat steekt. Inter vertrouwt erop dat zijn pupil de gang naar de stadgenoot niet zal maken. Eerder wees de aanvaller een lucratief aanbod van het Saudische Al-Hilal af. Als het aan Chelsea ligt wordt Lukaku wel richting het Midden-Oosten geduwd, zoals dat recent al met meerdere spelers gebeurde.

Bezig met laden …