voetbalzone

Transfersoap RC Genk vangt aan: 'We hadden een akkoord met Chelsea'

Daniel Cabot Kerkdijk16 jul 2011, 11:16
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2011, 11:16
Advertentie

Thibaut Courtois leek op weg naar Chelsea, maar de transfer van de negentienjarige doelman van RC Genk gaat voorlopig niet door. De regerend landskampioen wil niet meer onderhandelen over de transfer voor 27 augustus, vanaf vandaag gaat een transferstop tot eind augustus in. "We hadden een akkoord met Chelsea over de overgang van Courtois. Maar als je een transfer wil afronden, moet je met drie partijen zijn", zegt algemeen directeur Dirk Degraen.

/

De vader en zaakwaarnemer van de doelman, Thierry Courtois, ziet dat anders."Wij hebben die deadline niet ingesteld", reageert Courtois senior zaterdag in gesprek met Het Nieuwsblad. "We wachten af, maar voor ons kan het nog altijd in de volgende dagen. Het is een moeilijk dossier. Dit zijn belangrijke momenten voor de carrière van Thibaut. Alles moet kloppen."

Chelsea had vorige week een bod van negen miljoen euro uitgebracht op Courtois en RC Genk ging akkoord op voorwaarde dat het nog een jaar langer mocht beschikken over de doelman. Zowel Chelsea als de entourage van Courtois gingen akkoord. Atlético Madrid meldde zich echter ook bij Chelsea met het verzoek om Courtois komend seizoen in Madrid te stallen, maar dat zag de tiener niet zitten.

RC Genk kondigt op haar officiële website het vertrek van Eric Matoukou en Koen Casteels aan. De verdediger trekt naar een niet nader genoemde Oekraïense club, de doelman heeft zijn transfer naar Bundesligaclub TSG Hoffenheim beet. Het eerste bod van de Oekraïeners werd in eerste instantie nog geweigerd, maar een vernieuwde aanbieding kon het clubbestuur van RC Genk wel overtuigen Ook de veelbelovende Casteels verlaat de Cristal Arena na een aantrekkelijker bod van Hoffenheim.

Bezig met laden …