voetbalzone

Transfersoap van Rice krijgt nieuwe wending: City trekt zich terug uit de race

Noel Korteweg28 jun 2023, 11:47
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 11:47
Advertentie

De transfersoap rondom Declan Rice van West Ham United heeft woensdagochtend een nieuwe wending gekregen. Manchester City gaat het recordbod van Arsenal – dat een vast bedrag van 116 miljoen euro bedraagt exclusief zes miljoen euro aan ‘zeer haalbare’ bonussen – niet matchen. Dat meldt Fabrizio Romano. The Citizens hebben dat besluit genomen na uitvoerig overleg. City heeft geen intentie om er een ‘biedingsoorlog’ van te maken en trekt zich dan ook terug uit de race.

Het laatste bod van City was een vaste transfersom van 93 miljoen euro, exclusief elf miljoen euro aan bonussen. Arsenal ging daar met het recordbod van in totaal 122 miljoen euro dus flink overeen. The Gunners zijn ‘vol vertrouwen’ over de komst van Rice. De ploeg van Mikel Arteta werkt nu aan de betalingsvoorwaarden met West Ham, waardoor een definitief akkoord tussen de twee Londenaren dus een kwestie van tijd lijkt. Rice wordt de duurste Engelse voetballer aller tijden. Momenteel heeft Jack Grealish dat record nog in handen. City betaalde in de zomer van 2021 ruim 117 miljoen euro aan Aston Villa voor zijn komst.

Voor Arteta heeft de komst van Rice deze zomer de hoogste prioriteit. Bij Arsenal geldt de controleur als mogelijke opvolger van Granit Xhaka, die aast op een transfer naar Bayer Leverkusen. Ook middenvelder Thomas Partey lijkt op weg naar de uitgang in het Emirates Stadium. De dertigjarige Ghanees geniet concrete belangstelling van Juventus, terwijl ook een lucratief avontuur in Saudi-Arabië tot de opties behoort. Partey zelf zou echter het liefst in Europa blijven spelen.

Rice, die de komende jaren het middenveld van Arsenal moet leiden, speelde de afgelopen jaren maar liefst 245 officiële wedstrijden voor West Ham. Daarin was hij goed voor vijftien doelpunten en dertien assists. Ook groeide Rice uit tot een vaste waarde bij Engeland. Tijdens het uitgestelde EK van 2021 én het WK van 2022 was hij een reguliere basisspeler onder bondscoach Gareth Southgate. Het hoogtepunt van zijn nog prille carrière beleefde Rice begin deze maand, toen hij als aanvoerder van the Hammers in Praag de Conference League-beker mocht liften.

Bezig met laden …