voetbalzone

Transferstop van zes weken moet voor rust zorgen bij Racing Genk

Robert Smid04 jul 2011, 11:25
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2011, 11:25
Advertentie

Bij Racing Genk wordt men helemaal gek van de belangstelling voor selectiespelers. De kersverse landskampioen van België heeft een talentvolle ploeg en dat hebben andere clubs ook al opgemerkt. Veel geïnteresseerden nemen de moeite om contact op te nemen met de Pro League-formatie, maar dat is volgens trainer Frank Vercauteren en voorzitter Dirk Degraen nu maar eens genoeg geweest.

Daarom heeft de club een opmerkelijke stap genomen tijdens de transfermarkt. De Belgische club wil even helemaal niets meer te maken hebben met de transfersoaps en wil in alle rust werken. “We spraken met Vercauteren af dat er tussen 15 juli en 27 augustus geen basisspelers weg mogen”, zo waren de duidelijke woorden van de preses in Het Belang van Limburg.

“We kunnen ploegen wel niet tegenhouden om voorstellen te doen. Maar wat niet beslist is voor 15 juli, zal blijven liggen tot eind augustus.” Op 15 juli begint voor Racing Genk de kwalificatie voor de Champions League met de loting voor de voorrondes. Mocht alles vervolgens helemaal crescendo lopen, dan spelen de Belgen op 27 augustus de laatste kwalificatiewedstrijd.

Bezig met laden …