voetbalzone

Transferverzoek bij VfL Wolfsburg plaveit de weg voor transfer Janssen

Erik van Dam16 jun 2016, 12:04
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2016, 12:04
Advertentie

Max Kruse heeft bij VfL Wolfsburg een verzoek ingediend om een nieuw avontuur aan te mogen gaan. De 28-jarige spits heeft er pas net een jaar opzitten bij de Volkswagenclub, nadat men hem vorig jaar zomer voor zo’n twaalf miljoen euro weghaalde bij Borussia Mönchengladbach. Kruse voelt zich echter niet op zijn plek en de club lijkt van plan mee te werken aan zijn verzoek om weg te gaan.

/

“Max heeft bij ons de wens uitgesproken een andere club te zoeken”, bevestigt directeur Klaus Allofs aan Kicker. Het doel van de Duitse aanvaller zou een nieuwe club buiten zijn eigen land zijn: Kruse speelde nog nooit over de grenzen. Hij begon zijn loopbaan ooit bij Werder Bremen en kwam vervolgens via Sankt-Pauli en SC Freiburg terecht in Mönchengladbach, waar hij het goed deed en zijn transfer verdiende.

Kruse kwam het voorbije seizoen meermaals in opspraak bij VfL Wolfsburg. Zo werd hij beroofd van een bedrag van 75.000 euro tijdens een bezoek aan een Berlijns café, kampte hij met een Nutella-verslaving en pakte hij de telefoon van een BILD-journaliste af en wiste hij de foto’s die ze van hem had gemaakt. Tot overmaat van ramp ging er later ook nog een naaktvideo van Kruse rond via WhatsApp.

VfL Wolfsburg heeft met Bas Dost nog een tweede spits in de gelederen: Nicklas Bendtner werd gaandeweg het seizoen 2015/16 al uitgezwaaid. De Duitse club wordt nadrukkelijk gelinkt aan Vincent Janssen als nieuw doelwit voor de komende jaren. De topscorer van de Eredivisie zou de plek van Kruse in de groep kunnen innemen, maar wordt ook gelinkt aan Tottenham Hotspur en bezocht Londen zelfs al.

Allofs erkent in gesprek met Kicker dat er gesproken is met de net 22 jaar geworden Janssen. “Maar we hebben meerdere opties”, voegt hij eraan toe.

Bezig met laden …