voetbalzone

Transfervrij vertrek dreigt; Schöne vraagt bedenktijd

Peter Nusselder12 nov 2014, 07:28
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2014, 07:28
Advertentie

Lasse Schöne was vorig seizoen een van de beste spelers in het kampioenselftal van Ajax en is ook deze jaargang weer vaak belangrijk voor de ploeg van trainer Frank de Boer. Het is echter de vraag of de aanvallende middenvelder in Amsterdam blijft, want zijn contract loopt in de zomer af.

voetbalzone

Er heeft inmiddels een eerste gesprek plaatsgevonden tussen de clubleiding en de Deens international over een mogelijke verlenging van die verbintenis, meldt Voetbal International, maar na afloop daarvan heeft Schöne de Amsterdammers om bedenktijd gevraagd. De 28-jarige vleugelspeler kwam medio 2012 ook transfervrij naar Ajax, dat hem overnam van NEC.

Verdediger Stefano Denswil heeft Ajax eveneens in de wachtkamer gezet; hij krijgt de mogelijkheid om bij te tekenen tot en met de zomer van 2018, maar wil afwachten wat er met aanvoerder Niklas Moisander gaat gebeuren. De Fin vormt in de Amsterdamse defensie een centraal duo met Joël Veltman en zorgt ervoor dat Denswil doorgaans op de bank zit, maar de kans bestaat dat Moisander in januari vertrekt.

Bezig met laden …