voetbalzone

Transfervrije Belfodil vindt na één werkloze dag onderdak in België

Erik van Dam01 sep 2016, 16:50
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2016, 16:50
Advertentie

Ishak Belfodil heeft weer een club gevonden. De 24-jarige aanvaller van Algerijnse komaf zat één dag zonder werkgever, nadat hij zijn contract bij Bani Yas in de Verenigde Arabische Emiraten woensdag had laten ontbinden. Nu heeft hij een verbintenis voor één jaar getekend bij Standard Luik, met de optie op een tweede seizoen.

/

Belfodil begon zeven jaar geleden bij Olympique Lyon en speelde tien duels in het eerste bij de Fransen, alvorens hij op huurbasis naar Bologna ging. Daarna pikte Parma de aanvaller op en daar beleefde hij in het seizoen 2012/13 een sterk jaar. Internazionale nam Belfodil daarna in huis, maar de Algerijns international wist de goede lijn niet door te zetten en ging weer terug naar Parma.

Een jaar geleden haalde Bani Yas hem naar de Emiraten toe en dat deed de loopbaan van Belfodil goed: hij scoorde elf keer in de nationale competitie en eindigde daarmee in de top tien van het topscorersklassement. Toch was hij er niet gelukkig en aan het begin van de zomer probeerde Belfodil zijn contract al verscheurd te krijgen. Woensdag werd hij officieel transfervrij en die status heeft hij nu dus meteen te gelde gemaakt.



Bezig met laden …