voetbalzone

Transfervrije Castelen gaat proefdraaien bij kolonie ex-Eredivisiespelers

Erik van Dam18 jun 2012, 11:45
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2012, 11:45
Advertentie

Romeo Castelen hoopt zich te kunnen verbinden aan Red Bull Salzburg. De 29-jarige vleugelaanvaller is binnenkort officieel transfervrij, als zijn contract bij Hamburger SV ten einde loopt. Bij die Rote Bullen in Oostenrijk mag Castelen laten zien wat hij nog in huis heeft en mogelijk leidt dat tot een contract. Salzburg is alweer met de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen en laat Castelen meedoen in een oefenduel met Union Mondsee.

/

Piet Hamberg en Niko Kovac, die het momenteel op interim-basis voor het zeggen hebben bij de club, willen Castelen aan het werk zien tijdens trainingen en oefenduels. Het tweetal staat voor de selectie nadat Ricardo Moniz vrij onverwacht aangaf weg te gaan uit de Mozartstad. Mocht Castelen de kans krijgen bij de club, dan volgt hij het pad dat veel landgenoten en ex-Eredivisiespelers eerder al kozen.

Onder meer Robin Nelisse, Barry Opdam, Kevin Bobson, Simon Cziommer, David Mendes da Silva, Rasmus Lindgren, Luigi Bruins en Leonardo kwamen de laatste jaren uit voor de zevenvoudig kampioen; Co Adriaanse, Huub Stevens en Moniz waren de drie meest recente coaches. Van mogelijke aanwinst Castelen wordt wel het een en ander verwacht. “Een snelle, vindingrijke en sterke buitenspeler”, vindt directeur Oliver Glasner. “We willen hem de komende dagen heel graag observeren.” Castelen liep eerder nog stage bij Espanyol.

Bezig met laden …