voetbalzone

Transfervrije Ibrahimovic op weg naar Londen: ‘Begrepen dat hij wil komen’

Erik van Dam12 mrt 2016, 18:33
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2016, 18:33
Advertentie

Zlatan Ibrahimovic liet zich onlangs ontvallen dat hij weliswaar 34 is, maar dat het voelt alsof hij nog bezig is met de warming-up van zijn carrière. Omdat het contract van de Zweed deze zomer afloopt bij Paris Saint-Germain liggen er veel clubs op de loer. Thierry Henry denkt te weten waar de aanvaller naartoe gaat.

/

De Arsenal-legende zegt dat Ibrahimovic een avontuur bij zijn oude club in het Emirates Stadium wel ziet zitten. “Ik heb begrepen dat hij wil komen”, vertelt hij aan Sky Sports, waar hij werkt als analyticus. “De vraag is echter of we komend seizoen weer in de Champions League spelen. Er kan veel gaan gebeuren als we dit seizoen weer in de top vier eindigen.”

Of de ervaren Ibrahimovic daadwerkelijk te porren zou zijn voor Arsenal, is de vraag. Vele jaren geleden, toen de Zweedse spits nog een tiener was, nodigden de Engelsen hem uit om op stage te komen. Ibracadabra piekerde er echter niet over om als stagiair naar Londen te gaan en besloot het aanbod te weigeren. “Arsène Wenger heeft nooit een serieus voorstel gedaan”, zei hij daar later over.

“Het was meer: 'Ik wil zien hoe goed je bent, wat voor speler je bent. Kom op stage'. Ik kon mijn oren niet geloven. Ik dacht: 'Geen sprake van, Zlatan gaat geen stage lopen. Je kent me of je kent me niet en als je me niet kent dan wil je mij niet”, legde Ibrahimovic een paar jaar geleden uit. Hij is overigens niet de enige speler die Arsène Wenger naar Noord-Londen moet zien te lokken, vindt Henry. De oud-aanvaller ziet bijvoorbeeld ook in N'Golo Kanté van Leicester City een aanwinst voor Arsenal. “De nog niet zo bekende talenten, dat zijn de jongens die we binnen willen halen.”

Bezig met laden …