voetbalzone

‘Transfervrije Memphis Depay steeds heviger gelinkt aan opvallende club’

Wessel Antes30 jul 2024, 13:28
Laatst bijgewerkt: 30 jul 2024, 13:31
Advertentie

Het Italiaanse Como 1907 denkt er serieus aan om Oranje-international Memphis Depay een contractvoorstel te doen, zo schrijven diverse Italiaanse en Spaanse media dinsdag opnieuw. De dertigjarige spits zou zijn geïdentificeerd als volgende droomaanwinst, nadat afgelopen weekend Raphaël Varane tekende bij de promovendus.

Ook Memphis mag deze zomer transfervrij op zoek naar een nieuwe club, daar Atlético Madrid zijn tot medio 2025 lopende contract met wederzijds goedvinden heeft ontbonden. Transfermarkt schat de martkwaarde van Memphis nog altijd op 10 miljoen euro, maar geïnteresseerde clubs kunnen hem gratis oppikken.

Wel zet de Nederlandse routinier vermoedelijk in op een behoorlijke som tekengeld en een vorstelijk salaris. Eerder schreef La Gazzetta dello Sport al dat Memphis mikt op een jaarsalaris van 5 miljoen euro.

Na het binnenhalen van Varane wil Como concreet worden voor Memphis, die eveneens belangstelling zou genieten van meerdere clubs uit het Midden-Oosten. Daarnaast werd Memphis in de afgelopen weken gelinkt aan meerdere clubs uit Turkije en andere clubs uit Italië zoals AC Milan, AS Roma en Inter.

Zelf geniet Memphis momenteel nog van zijn vakantie, nadat hij afgelopen zomer namens het Nederlands elftal actief was op het EK. Via Instagram deelde hij de afgelopen dagen meerdere foto’s van zijn luxueuze activiteiten. Memphis wordt zakelijk bijgestaan door een aantal naasten, die samen TEAM DEPAY vormen. Zij zullen op de achtergrond meer bezig zijn met een transfer.

Het Como van trainer Cesc Fàbregas wist naast Varane al meerdere bekende namen te strikken deze zomer. Zo verwelkomde de Spanjaard onder meer Pepe Reina, Alberto Moreno en Andrea Belotti. Memphis kan mogelijk de volgende bekendheid worden die neerstrijkt aan het Comomeer.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …